Οκτώ έξυπνοι τρόποι για να τρώτε λιγότερο

Προσπαθείτε να περιορίσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε και να χάσετε βάρος; Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο.
Οκτώ έξυπνοι τρόποι για να τρώτε λιγότερο
Ο περιορισμός των θερμίδων που καταναλώνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα, ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν συνηθίσει να τρώνε γενναίες ποσότητες. Όμως υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές και τρικ, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να τρώμε λιγότερο, κατά κύριο λόγο «ξεγελώντας» τον εγκέφαλό μας. Αλλά και το στομάχι μας.

Δείτε παρακάτω οκτώ τέτοια.

Επιλέξτε το κατάλληλο περιβάλλον
Σύμφωνα με μελέτες, όσοι τρώνε σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό συνήθως καταναλώνουν 18% λιγότερη ποσότητα τροφής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα χαμηλά φώτα «φτιάχνουν» μια πιο χαλαρή διάθεση, η οποία μας κάνει να τρώμε πιο αργά.

Αυξήστε την πρωτεΐνη
Συγκριτικά με τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά, η πρωτεΐνη προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό και επομένως μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά στο να τρώτε λιγότερο. Οι υψηλές σε πρωτεΐνη δίαιτες είναι ιδανικές για τον έλεγχο του βάρους και της όρεξης, ενώ βοηθούν σημαντικά στη μείωση του λίπους.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και σκεύη
Χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα και γεμίζοντάς τα, είναι ένας έξυπνος τρόπος να φάτε λιγότερο χωρίς να το καταλάβετε. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε με μεγαλύτερα κουτάλια και σε μεγαλύτερα πιάτα καταναλώνουν περισσότερη τροφή από εκείνους που χρησιμοποιούν μικρότερα κουτάλια και πιάτα. Κρατήστε λοιπόν τα μεγάλα πιάτα στο σπίτι για ειδικές περιστάσεις και προτιμήστε τα μικρά για τα καθημερινά σας γεύματα.

Και μικρότερα ποτήρια
Σας αρέσει το αλκοόλ, αλλά φοβάστε τις - πολλές του – θερμίδες; Αν θέλετε να γλιτώσετε τις περιττές θερμίδες της αλκοόλης, δοκιμάστε όταν βγείτε έξω να ζητήσετε το αγαπημένο σας cocktail ή το κανονικό ποτό σε ψηλό και λεπτό ποτήρι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα πάρτι, επιλέγοντας τα αντίστοιχα ποτήρια.

Βουρτσίστε τα δόντια σας
Η καλή στοματική υγιεινή προϋποθέτει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, όμως βουρτσίζοντας τα δόντια σας τρία με τέσσερα λεπτά μετά από ένα γεύμα μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τη διάθεση για να καταναλώσετε ένα γλυκό. Ιδανική στιγμή της ημέρας για να το κάνετε είναι μετά το βραδινό γεύμα, όταν συνήθως η ανάγκη για ένα παχυντικό παγωτό αυξάνεται κατακόρυφα.

Φτιάξτε ταπεράκι
Μαγειρεύοντας τα γεύματά σας και βάζοντάς τα σε τάπερ αποκτάτε μεγαλύτερο έλεγχο στην ποσότητα εν αντιθέσει με την παραγγελία από delivery ή ένα γεύμα σε εστιατόριο. Επιπλέον οφελείτε και την τσέπη σας, μιας και το φαγητό απ’ έξω κοστίζει – προφανώς – περισσότερο.

Διαίρει και βασίλευε
Σας αρέσει να αράζετε μετά από μια δύσκολη μέρα στον καναπέ και να τσιμπολογάτε το αγαπημένο σας σνακ; Καταλήγετε να τελειώνετε μισή σακούλα πατατάκια/γαριδάκια/αλμυρά; Συμβαίνει στον καθένα. Ένα καλό «κόλπο» είναι να χωρίσετε μια μεγάλη σακούλα με πάσης φύσεως παχυντικά σνακ σε μικρά πλαστικά σακουλάκια. Έτσι θα περιορίσετε - κάπως – την ποσότητα που καταναλώνετε.

Πιείτε νερό
Η πείνα με τη δίψα είναι δύο ανάγκες που ενίοτε… μπερδεύονται. Πριν φάτε λοιπόν, πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό και περιμένετε δέκα λεπτά. Αν συνεχίζετε να πεινάτε, τότε το σώμα σας χρειάζεται θερμίδες. Όμως μερικές φορές, το αίσθημα της πείνας προκαλείται από την ανάγκη του σώματος για ενυδάτωση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v