Νέο χάπι μας κάνει να νομίζουμε ότι έχουμε φάει

Την εντύπωση ότι έχει μόλις φάει θα δημιουργεί στον οργανισμό νέο διαιτητικό χάπι, που υπόσχεται ταχύτερη καύση λίπους χωρίς παρενέργειες. Θα τα καταφέρει;
Νέο χάπι μας κάνει να νομίζουμε ότι έχουμε φάει
Ένα νέο, επαναστατικό διαιτητικό χάπι δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Τι κάνει το μαγικό χαπάκι; Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι σαν να έχουμε μόλις φάει. Έτσι, ο οργανισμός μας, νομίζοντας ότι έχει καταναλώσει θερμίδες θέτει αμέσως σε εφαρμογή την διαδικασία καύσης του λίπους.

Το νέο χάπι, που περιέχει την φαρμακευτική ουσία φεξαραμίνη, έχει λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με παρεμφερή διαιτητικά χάπια που έχουν δημιουργηθεί ως τώρα. Ταυτόχρονα, όπως έδειξαν οι πρώτες δοκιμές του σε ποντίκια, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερίνης και σακχάρου στο αίμα. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές του χαπιού σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Salk της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Ρόναλντ Έβανς, που δημιούργησαν το χάπι και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Nature Medicine", δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο χάπι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η δραστική ουσία του να μένει στο έντερο και να μην κυκλοφορεί στο αίμα. Αυτό είναι που το κάνει ασφαλές και αποτελεσματικό σε σχέση με τα υπόλοιπα χάπια, που επίσης αποσκοπούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

«Το νέο χάπι στέλνει στον οργανισμό τα ίδια ακριβώς σήματα που λαμβάνει και μετά την κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Ρόναλντ Έβανς. «Έτσι, το σώμα αρχίζει να δημιουργεί χώρο για να αποθηκεύσει το γεύμα που νομίζει ότι κατανάλωσε. Δεν υπάρχουν, όμως, καθόλου νέες θερμίδες, ούτε καμία αλλαγή στην όρεξη».

Τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε το χάπι καθημερινά επί πέντε εβδομάδες σταμάτησαν να παχαίνουν, έχασαν λίπος και εμφάνισαν μείωση στα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα τους. Ο μεταβολισμός τους επιταχύνθηκε, ενώ ένα μέρος από το επιβλαβές λίπος τους μετατράπηκε σε λιγότερο βλαβερό λίπος.

Βέβαια, το χάπι δεν είναι ακόμα έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά: Μένει να δοκιμαστεί πρώτα σε ανθρώπους, καθότι, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, πολλά υποσχόμενα φάρμακα που δουλεύουν καλά στα πειραματόζωα δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν ποτέ στην αγορά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v