ΔΙΑΤΡΟΦΗTOP 10

10 τροφές που ανακουφίζουν τα συμπτώματα της γρίπης

Αν και μπορεί να μην έχετε όρεξη για φαγητό όταν αναρρώνετε από τη γρίπη, δείτε 10 τροφές που θα σας βοηθήσουν να την πολεμήσετε.

10 τροφές που ανακουφίζουν τα συμπτώματα της γρίπης

Μπορεί το σκόρδο να λύσει το πρόβλημα του μπουκώματος όσο είμαστε άρρωστοι; Πώς μπορεί ένα σάντουιτς με γαλοπούλα να μας βοηθήσει όταν υποφέρουμε από γρίπη; Το φαγητό είναι σημαντικός παράγοντας κατά την ανάρρωση από ιώσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι να γνωρίζουμε ποιες τροφές κάνουν την… «βρόμικη» δουλειά. Γι’ αυτό και παρακάτω συγκεντρώνουμε αυτές που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γρίπης.

Σάντουιτς με γαλοπούλα
Η γαλοπούλα είναι καλή άλιπη πρωτεΐνη, αναγκαία για τη στερεά διατροφή. Αν και μπορεί να μην έχετε όρεξη για αυτή, η κατανάλωσή της μπορεί να βοηθήσει την ενέργεια του οργανισμού σας να πολεμήσει κατά της νόσου. Προσπαθήστε να προσθέσετε σως cranberry για επιπλέον ‘γεύση ανακούφισης’.

Χυμός λαχανικών
Η παρασκευή και η κατανάλωση μιας σαλάτας είναι πιθανόν ένα από τα τελευταία που θα θέλετε να κάνετε όσο αναρρώνετε από τη γρίπη. Καταναλώστε αντί για σαλάτα ένα ποτήρι χυμού λαχανικών (χωρίς πολύ αλάτι). Θα ‘φορτώσετε’ τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας και θα παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αν θέλετε γλυκιά γεύση επιλέξτε φρουτοχυμό 100%.

Κοτόσουπα
Θρεπτική και ενυδατική, η κοτόσουπα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην ίαση, ενώ έχει ελαφριά αντιφλεγμονώδη επίδραση. Έρευνες ανακάλυψαν ότι η ζεστή κοτόσουπα μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα των κροσσών στις ρινικές διόδους να προστατεύουν τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Σκόρδο
Αν το αντέχετε, το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή ως καρύκευμα σε τροφές όπως η σούπα. Φαίνεται πως έχει αντιμικροβιακή δράση και ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μπορεί να σας ανακουφίσει από τη συμφόρηση.

Δείτε την συνέχεια του δημοσιεύματος στο iatronet.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ωραιότητα της απλότητας έγκειται στην πολυπλοκότητα που προσελκύει."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.
    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY