ΔΙΑΤΡΟΦΗΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Εσείς τρώτε... πέντε την ημέρα;

Μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους καταναλώνουν πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, όπως συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντικαρκινικής Έρευνας, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Βρετανία. Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε… πράσινη τη διατροφή μας;

Εσείς τρώτε... πέντε την ημέρα;

Το πατροπαράδατο «ένα μήλο την ημέρα» δεν είναι αρκετό, λέει εδώ και μια δεκαετία περίπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντικαρκινικής Έρευνας. Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ο χρυσός αριθμός που μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό και να θέσει σωστές βάσεις διατροφικής συνείδησης, λένε οι ειδικοί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, οι περισσότεροι μένουν… ασυγκίνητοι.
Αυτό υπέδειξε τουλάχιστον πρόσφατη έρευνα που έλαβε χώρα στην Βρετανία, και συμπέρανε πως μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους τρώει πέντε φρούτα και λαχανικά καθημερινά

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 ενήλικοι Βρετανοί, και τα συμπεράσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους, ο στόχος των «πέντε την ημέρα» μοιάζει ακατόρθωτος. Η επικεφαλής του εκπαιδευτικού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντικαρκινικής Έρευνας (WCRF) δήλωσε σχετικά: «Οι αριθμοί δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν το μήνυμα της υγιεινής διατροφής.

«Οι πέντε τουλάχιστον μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα είναι το βασικό δομικό συστατικό μιας καλής διατροφής. Όχι μόνο αποτελούν πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι και χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, συντελώντας έτσι στην διατήρηση σωστού σωματικού βάρους». 

Μάλιστα, όπως υποδεικνύουν και όλες οι τελευταίες έρευνες, μία δίαιτα βασισμένη σε φυτικές τροφές, σε τρόφιμα ολικής άλεσης, όσπρια, φρούτα και λαχανικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου – η τελευταία έρευνα έδειξε πως τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες μπορούν να προστατεύσουν από τον καρκίνο του εντέρου. 

Δείτε εδώ μικρά μυστικά για τα φρούτα και τα λαχανικά και τους τρόπους να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Πηγή: BBC 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v