Tips για να χάσετε κιλά στο γραφείο

Η πολύωρη καθιστική εργασία και τα γρήγορα γεύματα στο γραφείο αποτελούν το νούμερο ένα σαμποτέρ της δίαιτάς μας. Δείτε απλά tips που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε το βάρος σας χωρίς να χρειαστεί να... παραιτηθείτε.
Πηγή: Iatronet.gr

Η καθιστική ζωή στην εργασία και τα λιπαρά γεύματα στο διάλειμμα συμβάλλoυν στην αύξηση του σωματικού μας βάρους, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Η παχυσαρκία αποτελεί πλέον επιδημία με άμεσο κόστος για την περίθαλψη αλλά και έμμεσο καθώς οδηγεί σε μειωμένη παραγωγικότητα και αυξημένη απουσία από τη δουλειά.

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείτε αύξηση βάρους τους πρώτους μήνες ή τον χρόνο μετά την έναρξη νέας εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν στη μάχη απώλειας βάρους, μέσα στο γραφείο.

Ανεβείτε με τη σκάλα: Αποφεύγοντας το ασανσέρ και ανεβαίνοντας με τη σκάλα μπορείτε να χάσετε κιλά σε διάστημα χρόνου. Οι σκάλες βοηθούν επίσης και στην ενδυνάμωση των οστών.

Μην τρώτε μόνο στο διάλειμμα: Προσπαθήστε να τρώτε στο γραφείο σας και ξοδέψτε το διάλειμμά σας περπατώντας ώστε να κάψετε θερμίδες.

Πίνετε περισσότερο νερό: Πολλοί άνθρωποι τρώνε όταν πλήττουν. Με το να έχετε κοντά σας ένα μπουκάλι νερό μπορείτε να νικήσετε την επιθυμία να πάτε προς το μηχάνημα με τα σνακς. Παράλληλα, η κατανάλωση νερού σας φέρνει κορεσμό, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερη πιθανή η…υπερφαγία.

Κατεβείτε μια στάση πιο πριν: Κάντε το πρόγραμμά σας πιο… ενεργητικό κατεβαίνοντας από το μετρό ή το λεωφορείο μια στάση πριν τη συνηθισμένη και περπατήστε παραπάνω τετράγωνα. Αν η δουλειά σας είναι αρκετά κοντά, προσπαθήστε να αποφύγετε το μετρό ή το λεωφορείο και πηγαίνετε με τα πόδια στο γραφείο.

Γίνετε μέλος στην αθλητική ομάδα: Τα αθλήματα όπου συμμετέχουν συνάδελφοι από τη δουλειά μπορεί να είναι καλή ευκαιρία να συμμετάσχετε ώστε να ενδυναμώσετε τους δεσμούς μαζί τους αλλά και να κάψετε θερμίδες.

Φέρτε μαζί το δικό σας γεύμα: Με το να φέρνετε το δικό σας γεύμα, μπορείτε να ελέγχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε και να γλιτώνετε χρήματα.

Κουνηθείτε: Κάθε μικρή κίνηση μετρά. Σύμφωνα με έρευνα της Mayo Clinic, μόνο το χτύπημα των δαχτύλων των ποδιών μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε 72 θερμίδες το οχτάωρο.

Πηγή: Iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v