Το ιδανικό διάστημα μεταξύ τοκετού και νέας εγκυμοσύνης

Οι νέες μητέρες που μένουν έγκυοι σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους από την πρώτη εγκυμοσύνη διατρέχουν κίνδυνο αναφέρει νέα έρευνα.
Το ιδανικό διάστημα μεταξύ τοκετού και νέας εγκυμοσύνης

Η εκ νέου εγκυμοσύνη μέσα σε διάστημα λιγότερο των 12 μηνών από την πρώτη εγκυμοσύνη συνδέεται με κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, ανέλυσαν 150.000 γεννήσεις στον Καναδά και κατέληξαν στο ότι οι μητέρες που περίμεναν 12 με 18 μήνες πριν ξανάρθει ο πελαργός είχαν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία τους και του εμβρύου.

Επίσης ανέφεραν πως υπήρχαν κίνδυνοι για τη μητέρα μόνο για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών, ενώ οι κίνδυνοι για το βρέφος εντοπίστηκαν για όλες τις γυναίκες, αλλά ήταν μεγαλύτεροι για τα άτομα ηλικίας 20 έως 34 ετών.

Η αναμονή 18 μηνών μεταξύ εγκυμοσύνης μείωσε τον κίνδυνο στο 0,5%.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Dr. Wendy Norman «Η επίτευξη αυτού του βέλτιστου χρονικού διαστήματος ενός έτους θα πρέπει να είναι εφικτή σε πολλές γυναίκες και αξίζει τον κόπο να μειωθούν οι κίνδυνοι των επιπλοκών».

Πηγή. https://www.news.com.au/world/breaking-news/new-mums-warned-about-pregnancy-time-gap/news-story/fd6132cae3ead5f5926531086569bfcd


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v