ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Το ήξερες ότι κάθεσαι λάθος στην τουαλέτα;

Ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο καθόμαστε στην τουαλέτα δεν είναι και τόσο «σωστός» όσο νομίζαμε. Δείτε γιατί.

Το ήξερες ότι κάθεσαι λάθος στην τουαλέτα;

Καταλαβαίνουμε ότι το εν λόγω θέμα σας κάνει να νιώθετε κάπως – εχμ – άβολα, όμως έχει σημασία να δώσετε βάση.

Ο τρόπος με τον οποίο κάθεστε στην τουαλέτα για το «νούμερο 2» δεν είναι ο καταλληλότερος δεδομένης της ανατομίας του εντέρου και της γενικότερης υγείας του γαστρεντερικού συστήματος.

Γιατί;

Μπορεί να νιώθετε άνετοι όταν κάθεστε με τα πόδια σας σε γωνία 90 μοιρών στην τουαλέτα διαβάζοντας εφημερίδα, όμως το έντερό σας έχει άλλη άποψη. Για την ακρίβεια αν οι τουαλέτες έπρεπε να είναι εργονομικές, θα ήταν απλά μια τρύπα στο πάτωμα – βλέπε «τούρκικες».

Ο λόγος; Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε η καταλληλότερη θέση για το «νούμερο 2» να είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα βαθύ κάθισμα. Όταν καθόμαστε σε γωνία 90 μοιρών στην κλασική, δυτικού τύπου τουαλέτα, δυσχεραίνουμε τη φυσική οδό των εντέρων, εμποδίζοντας την ομαλή διέλευση των κοπράνων προς την λευτεριά, ενώ αυξάνουμε την γενικότερη πίεση στην περιοχή προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις αιμορροϊδοπάθεια και δυσκοιλιότητα.

Αν δεν καταλάβατε τι σκ**α εννοούμε, η παρακάτω φωτό θα σας διαφωτίσει.Όμως σε γωνία 35 μοιρών περίπου, όλα αλλάζουν και παίρνουν τη φυσική τους πορεία. Αυτή η θέση είναι η φυσική, παρά το γεγονός ότι για τον δυτικό κόσμο το αναπαυτικό κάθισμα στην τουαλέτα θεωρείται περισσότερο «πολιτισμένο».

Το βαθύ κάθισμα ή λαϊκιστί «κουκουβιστή» θέση, όπως φαίνεται παρακάτω, χαλαρώνει τους μύες του ορθού και έτσι τα κόπρανα περνούν χωρίς δυσκολία, με σχεδόν κάθετη ροή προς τον τελικό σφιγκτήρα.Πλην αυτού, τα βαθιά καθίσματα γενικότερα αποτελούν εξαιρετική άσκηση για γλουτούς, μηριαίους και τετρακέφαλους. Κάτι ξέρουν λοιπόν αυτοί εδώ οι Σλάβοι που συνηθίζουν να αράζουν έτσι – και έχουν γίνει memeΣε κάθε περίπτωση, αν δεν σας είναι βολική αυτή η στάση, υπάρχει μια πιο ξεκούραστη εναλλακτική ώστε να έχετε εξίσου καλά αποτελέσματα. Απλά τοποθετήστε ένα στεπ κάτω από τα πόδια σας όταν ενεργείστε.


 

Το έντερό σας θα σας ευχαριστεί.

SPONSORED LINKS

"Πρέπει πρώτα απ’ όλα να μάθουμε Λατινικά. Μετά πρέπει να τα ξεχάσουμε."

Μοντεσκιέ, Γάλλος στοχαστής

 • 479 π.Χ.- Στη Ναυμαχία της Μυκάλης οι Έλληνες κατανικούν τους Πέρσες.
  96 - Ο Νέρβας γίνεται Αυτοκράτορας στη Ρώμη.
  323 - Στη μάχη της Χρυσούπολης, ο Μέγας Κωνσταντίνος κατανικάει το Λικίνιο.
  1502 - Φτάνει στην Κόστα Ρίκα ο Χριστόφορος Κολόμβος, στο τέταρτο και τελευταίο ταξίδι του.
  1827 - Ο Άστιγξ καταστρέφει τον τουρκικό στόλο στην Ιτέα Σαλώνων.
  1834 - Η Αθήνα ονομάζεται Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.
  1906 - Αποβιβάζεται στη Σούδα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλ. Ζαΐμης, ως δεύτερος Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης.
  1943 -Σφαγή 9.600 Ιταλών από τους Ναζί στην Κεφαλονιά (μόνο 40 κατάφεραν να γλιτώσουν).
  1964 - Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας παντρεύεται την Πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία. Οι μοναδικοί βασιλικοί γάμοι που τελέστηκαν στην Αθήνα.
  1981 - Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.
  1997 - Σε δημοψήφισμα στην Ουαλία, οι κάτοικοι με πλειοψηφία 50,3% έναντι 49,7% αποφασίζουν τη συγκρότηση δικού τους Κοινοβουλίου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY