Βρήκαν νέο τρόπο για να μπλοκάρουν τον καρκίνο!

Τρόπο να σταματήσουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, στερώντας τους τα συστατικά που τους βοηθούν να εξελιχθούν, βρήκαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Βρήκαν νέο τρόπο για να μπλοκάρουν τον καρκίνο!
Συγκεκριμένα, επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt βρήκε ότι ένα συστατικό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μπορεί να σταματήσει την απορρόφηση της γλουταμίνης από τον καρκινικό όγκο. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες για μελέτες θεραπειών του καρκίνου, που θα στοχεύουν στον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων.

Οι μεταβολικές διαδικασίες είναι διαφορετικές στα καρκινικά κύτταρα, σε σύγκριση με τα υγιή, και με τον συνδυασμό χημείας, ακτινοχημείας και μοριακής απεικόνισης, μπορούν να ανακαλυφθούν νέες διαγνωστικές τεχνικές και θεραπείες, σύμφωνα με τον dr Charles Manning, έναν εκ των ερευνητών.

Στο πείραμά τους, οι επιστήμονες εντόπισαν ότι, εξαιτίας των μεγαλύτερων μεταβολικών τους αναγκών, τα καρκινικά κύτταρα, για να πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα, χρειάζονται και περισσότερη γλουταμίνη. Αναστέλλοντας τη δράση της πρωτεΐνης ACST2, που είναι ο κύριος μεταφορέας της γλουταμίνης, αλλά και ενεργοποιώντας το V-9302, έναν ισχυρό αναστολέα του μεταφορέα της γλουταμίνης, οι ερευνητές κατάφεραν στο εργαστήριο να μειώσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, καθώς και τις βλάβες που προκαλούν.

Επόμενος στόχος των νέων μελετών είναι να εντοπιστεί αξιόπιστος τρόπος να αναγνωρίζεται κατά πόσο ο εκάστοτε όγκος είναι άμεσα εξαρτώμενος από την γλουταμίνη, καθώς δεν ισχύει για όλους τους τύπους καρκινικών όγκων.

Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v