Είναι η φαρμακευτική κάνναβη μπάφος;

Τι ισχύει, τελικά, με τις αλλαγές στον νόμο περί φαρμακευτικής κάνναβης; Είναι ή δεν είναι η φαρμακευτική κάνναβη… κανονική κάνναβη;
Είναι η φαρμακευτική κάνναβη μπάφος;
Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι «όχι». Η συζήτηση που έγινε –και κατά τι εκτροχιάστηκε– πριν από μερικές μέρες στη Βουλή δεν αφορά την νομιμοποίηση της κάνναβης. Ούτε της καλλιέργειάς της. Ούτε τα τύπου Άμστερνταμ coffee shops είναι κοντινό μέλλον.

Η νομιμοποίηση αφορά την φαρμακευτική κάνναβη και μόνο, και αυτή σε μορφή σκευασμάτων, φαρμάκων δηλαδή, που κυκλοφορούν ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και μπορούν να εισαχθούν ελεύθερα στην Ελλάδα, κατόπιν αίτησης του θεράποντος ιατρού στον ΕΟΦ.

«H κυκλοφορία σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης και η χορήγησή τους σε ασθενείς είναι απολύτως νόμιμη στην Ελλάδα και δεν απαιτούνται άλλες υπουργικές αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας χαρακτηριστικά σε ερώτηση βουλευτών.

«Όπως ισχύει για όλα τα φάρμακα, ο ΕΟΦ έχει τη δυνατότητα, αξιοποιώντας τη διαδικασία της «έκτακτης εισαγωγής», να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα που δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι αίτημα χορήγησης από θεράποντα ιατρό» πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Διαβάστε το ενδιαφέρον σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, για περισσότερες απαντήσεις σχετικά με την φαρμακευτική κάνναβη και τη νομιμοποίησή της. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v