ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Το νερό "ξεπλένει" τα περιττά κιλά!

Πιείτε νερό για να γλιτώσετε από τα περιττά κιλά, αναφέρει νέα αμερικάνικη έρευνα.

Το νερό

Διψάτε; Δεν θα έπρεπε, μιας και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η επαρκής κατανάλωση νερού και κατ’ επέκταση η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού συνδέονται με την απώλεια βάρους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Annals of Family Medicine και προσθέτει στοιχεία στον ισχυρισμό ότι η επαρκής ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του σωματικού βάρους.

«Παρατηρήσαμε ότι όσοι άνθρωποι είναι ανεπαρκώς ενυδατωμένοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Τάμι Τσάνκ.

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από δείγματα ούρων που είχαν δώσει στο πλαίσιο της μελέτης U.S. National Health and Nutrition Examination Survey 2009-2012, περισσότεροι από 9.500 συμμετέχοντες, ηλικίας 18 με 64 ετών. Σχεδόν το ένα τρίτο ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένοι.

Από την επεξεργασία των δεδομένων, οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα επαρκώς ενυδατωμένα άτομα είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος κατά μέσο όρο 28, έναντι 29 όσων δεν ήταν επαρκώς ενυδατωμένοι.

«Πιστεύουμε ότι τα παχύσαρκα άτομα εκδηλώνουν συμπεριφορές που τα αποτρέπουν από το να ενυδατώνονται σωστά. Ίσως για παράδειγμα να τρώνε, όταν στην πραγματικότητα διψάνε», προσθέτει η Τσανγκ.

Μία καλή «μέτρηση» για να δείτε κατά πόσο είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, είναι να παρατηρήσετε το χρώμα των ούρων σας: όσο πιο σκούρο, τόσο περισσότερη ενυδάτωση χρειάζεστε.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2