ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Το νερό "ξεπλένει" τα περιττά κιλά!

Πιείτε νερό για να γλιτώσετε από τα περιττά κιλά, αναφέρει νέα αμερικάνικη έρευνα.

Το νερό ξεπλένει τα περιττά κιλά!

Διψάτε; Δεν θα έπρεπε, μιας και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η επαρκής κατανάλωση νερού και κατ’ επέκταση η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού συνδέονται με την απώλεια βάρους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Annals of Family Medicine και προσθέτει στοιχεία στον ισχυρισμό ότι η επαρκής ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του σωματικού βάρους.

«Παρατηρήσαμε ότι όσοι άνθρωποι είναι ανεπαρκώς ενυδατωμένοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Τάμι Τσάνκ.

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από δείγματα ούρων που είχαν δώσει στο πλαίσιο της μελέτης U.S. National Health and Nutrition Examination Survey 2009-2012, περισσότεροι από 9.500 συμμετέχοντες, ηλικίας 18 με 64 ετών. Σχεδόν το ένα τρίτο ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένοι.

Από την επεξεργασία των δεδομένων, οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα επαρκώς ενυδατωμένα άτομα είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος κατά μέσο όρο 28, έναντι 29 όσων δεν ήταν επαρκώς ενυδατωμένοι.

«Πιστεύουμε ότι τα παχύσαρκα άτομα εκδηλώνουν συμπεριφορές που τα αποτρέπουν από το να ενυδατώνονται σωστά. Ίσως για παράδειγμα να τρώνε, όταν στην πραγματικότητα διψάνε», προσθέτει η Τσανγκ.

Μία καλή «μέτρηση» για να δείτε κατά πόσο είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, είναι να παρατηρήσετε το χρώμα των ούρων σας: όσο πιο σκούρο, τόσο περισσότερη ενυδάτωση χρειάζεστε.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v