ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Η... γκρίνια από τη σύντροφο βοηθά στον διαβήτη!

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως οι άνδρες με γκρινιάρες συζύγους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη. Ναι, κι όμως.

Η... γκρίνια από τη σύντροφο βοηθά στον διαβήτη!

Τα απίστευτα κι όμως αληθινά ευρήματα αμερικανικής έρευνας που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν πως, κι όμως, μια γκρινιάρα σύντροφος μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος προστάτης ενός άνδρα στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journals of Gerontology: Social Sciences, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, και υποστηρίζει πως οι άνδρες με γκρινιάρες συζύγους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, και καλύτερο έλεγχο της κατάστασής τους αν πάσχουν ήδη από αυτόν.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από την μελέτη National Social Life, Health and Ageing Project, εστιάζοντας σε δεδομένα που αφορούσαν 1.228 έγγαμα άτομα. Οι συμμετέχοντες ήταν 57 έως 87 ετών στην αρχή της μελέτης, ενώ 389 από αυτούς έπασχαν από διαβήτη κατά την ολοκλήρωσή της.

Ο λόγος που η γκρίνια της συζύγου λειτουργεί προστατευτικά, είναι ότι οι γυναίκες που «παιδεύουν» τους συζύγους τους είναι πιθανότερο να ρυθμίζουν τις συμπεριφορές υγείας τους. «Ο διαβήτης χρειάζεται τακτική παρακολούθηση και οι γυναίκες μπορεί να ωθούν τους συζύγους τους να είναι συνεπείς στον έλεγχο της νόσου, γινόμενες γκρινιάρες μεν αλλά ωφελώντας την υγείας τους» εξηγούν οι ειδικοί.

Βέβαια οι ερευνητές σημειώνουν ότι η γκρίνια έχει και την κακή πτυχή της, καθώς μπορεί να προκαλέσει αψιμαχίες και συναισθηματικό στρες.

Πάντως, σε ότι αφορά τις πιθανότητες των γυναικών να εκδηλώσουν διαβήτη, ο κίνδυνος μειωνόταν όταν εκείνες ζούσαν σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη."

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1756 - Γεννιέται ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης.
    1832 - Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας και φωτογράφος Λιούις Κάρολ.
    1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς ΙΙΙ Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
    2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v