Τα 13 είδη καρκίνου που «πολεμά» η άσκηση

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει την άσκηση ως «φάρμακο» ενάντια σε 13 μορφές καρκίνου. Δείτε ποιες είναι.
Τα 13 είδη καρκίνου που «πολεμά» η άσκηση
Το ότι η άσκηση σώζει ζωές έχει κατά καιρούς επισημανθεί από δεκάδες έρευνες. Όμως σύμφωνα με νέα, μεγάλη επιστημονική μελέτη, η άσκηση μπορεί να μειώσει αισθητά τον κίνδυνο εμφάνισης 13 ειδών καρκίνου, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες, όπως το βάρος και το κάπνισμα.

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι ασκούνταν τακτικά είχαν 43% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον οισοφάγο και 27% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο στο συκώτι σε διάστημα 11 χρόνων συγκριτικά με όσους δεν ασκούνταν.

Συγκεκριμένα είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα, 23% για καρκίνο στα νεφρά, 22% για καρκίνο στο στομάχι, 21% για καρκίνο του ενδομητρίου, 20% για μυελοειδή λευχαιμία, 17% για μυέλωμα, 16% για καρκίνο του εντέρου, 15% για καρκίνο στον εγκέφαλο και τον αυχένα, 13% για καρκίνο στον ορθό, 13% για καρκίνο της ουροδόχου κύστης και 10% για καρκίνο του μαστού.

Κατά μέσο όρο, όσοι ασκούνταν και συμμετείχαν στην μελέτη έκαναν δυόμιση ώρες μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα (όπως το περπάτημα), κάθε εβδομάδα.

Πηγή. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v