ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Τα 13 είδη καρκίνου που «πολεμά» η άσκηση

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει την άσκηση ως «φάρμακο» ενάντια σε 13 μορφές καρκίνου. Δείτε ποιες είναι.

Τα 13 είδη καρκίνου που «πολεμά» η άσκηση

Το ότι η άσκηση σώζει ζωές έχει κατά καιρούς επισημανθεί από δεκάδες έρευνες. Όμως σύμφωνα με νέα, μεγάλη επιστημονική μελέτη, η άσκηση μπορεί να μειώσει αισθητά τον κίνδυνο εμφάνισης 13 ειδών καρκίνου, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες, όπως το βάρος και το κάπνισμα.

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι ασκούνταν τακτικά είχαν 43% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον οισοφάγο και 27% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο στο συκώτι σε διάστημα 11 χρόνων συγκριτικά με όσους δεν ασκούνταν.

Συγκεκριμένα είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα, 23% για καρκίνο στα νεφρά, 22% για καρκίνο στο στομάχι, 21% για καρκίνο του ενδομητρίου, 20% για μυελοειδή λευχαιμία, 17% για μυέλωμα, 16% για καρκίνο του εντέρου, 15% για καρκίνο στον εγκέφαλο και τον αυχένα, 13% για καρκίνο στον ορθό, 13% για καρκίνο της ουροδόχου κύστης και 10% για καρκίνο του μαστού.

Κατά μέσο όρο, όσοι ασκούνταν και συμμετείχαν στην μελέτη έκαναν δυόμιση ώρες μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα (όπως το περπάτημα), κάθε εβδομάδα.

Πηγή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v