Τα κινητά τηλέφωνα "τηγανίζουν" το σπέρμα

Νέα έρευα αναδεικνύει τους κινδύνους για τον άνδρα από την τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου στην τσέπη.
Τα κινητά τηλέφωνα τηγανίζουν το σπέρμα
Κουβαλάτε συχνά το κινητό σας στην τσέπη ή το χρησιμοποιείτε συχνά μέσα στην ημέρα και ανήκετε στο… ισχυρό φύλο; Τότε μάλλον θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το σπέρμα σας κινδυνεύει. Ειδικοί γονιμότητας μέσα από νέα έρευνα, τονίζουν τους κινδύνους από τη χρήση του κινητού ακόμα και για μία ώρα την ημέρα.

Στην έρευνα, η τοποθέτηση του τηλεφώνου κοντά στους όρχεις ή σε απόσταση 60 εκατοστών από το σώμα, φάνηκε να επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να κινδυνεύει η γονιμότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι άνδρες που είχαν το κινητό τους στην τσέπη κατά τη διάρκεια της ημέρας επηρεάστηκαν σοβαρά σε ποσοστό 47% των περιπτώσεων.

«Εξετάσαμε την ποσότητα ενεργών σπερματοζωαρίων και την ποιότητά τους και βρήκαμε ότι και τα δύο είχαν μειωθεί», αναφέρει η καθηγήτρια Martha Dirnfeld του Πανεπιστημίου Technion στην Haifa. «Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στην υπερθέρμανση του σπέρματος από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργεί η συσκευή», προσθέτει.

Όμως η επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων δεν αφορά μόνο την τοποθέτηση του κινητού στην τσέπη. Η ποιότητα του σπέρματος όσων έχουν το κινητό σε καθημερινή βάση κοντά τους, εμφανίστηκε εξίσου…. πεσμένη.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Reproductive BioMedicine και ενισχύουν τον φόβο για συσχέτιση των μειωμένων ποσοστών γονιμότητας στους άνδρες και τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: Telegraph.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v