Reiki: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ολιστική θεραπεία

Τι ακριβώς είναι το Reiki και τι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας; Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας; Μια ομάδα ειδικών εξηγεί.
Reiki: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ολιστική θεραπεία
Καθώς οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας κερδίζουν ολοένα σε δημοτικότητα και οι ανατολίτικες φιλοσοφίες επανανακαλύπτονται από τον δυτικό κόσμο, θεραπευτικές μέθοδοι όπως το Reiki κάνουν αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή τους και εντός ελληνικών συνόρων. Τι ακριβώς είναι, όμως, το Reiki και τι μπορεί να προσφέρει στην υγεία μας; Ζητήσαμε από την Ε. Καρβέλα, ιδιοκτήτρια και δημιουργό του BeautySpirit.gr, που παρέχει υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς, και τους επιστημονικούς της συνεργάτες, να μας διαφωτίσουν επί του θέματος.

Το Reiki (Ρέικι) είναι μια ολιστική θεραπεία για το σώμα, το πνεύμα και το νου του ανθρώπου. Είναι μια πανάρχαια ενεργειακή τεχνική που ξανά-ανακαλύφθηκε για το μοντέρνο πολιτισμό από τον Δρ. Μικάο Ουσούι στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία. Εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για την μετάδοση της ζωτικής ενέργειας.

«Όλα είναι ενέργεια και ο άνθρωπος σήμερα το αντιλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο», μας εξηγεί η επιστημονική ομάδα του BeautySpirit. «Πολλές φορές μπορεί να βρεθούμε σε ένα μέρος ή να συναντήσουμε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο και χωρίς να ξέρουμε το λόγο να αισθανθούμε όμορφα ή άσχημα. Επίσης είναι ιδιαίτερα γνωστό το πώς νιώθουμε όταν βρισκόμαστε με θετικούς ευχάριστους ανθρώπους ή αντίθετα με ανθρώπους επιβαρυμένους συναισθηματικά.

»Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας, τα οικονομικά προβλήματα, οι δυσκολίες στις σχέσεις μας, πολλές φορές μας οδηγούν να σκεφτόμαστε αρνητικά. Οι σκέψεις μας γίνονται συναισθήματα, τα οποία δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά και κουμπώνουν στο σώμα και στον ψυχικό μας κόσμο με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε εξωτερικά και εσωτερικά. Το Reiki ανεβάζει την ενέργειά μας στις πιο υψηλές δονήσεις του φωτός και της ενέργειας που όλοι διαθέτουμε και μπορούμε να την αντιληφθούμε τις περιόδους που όλα μας πηγαίνουν καλά».

Τι θα μου προσφέρει μια συνεδρία Reiki;

Μια συνεδρία Reiki μπορεί να επιφέρει χαλάρωση και γαλήνη. Βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί και ενισχύει τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού. Γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια και ζωντάνια, καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και φέρνει χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό και πηγαίνει μόνο του εκεί που ο οργανισμός το χρειάζεται.

Είναι πολύ αποτελεσματικό σε μικροπροβλήματα και εκεί όπου υπάρχει πόνος, όπως πονοκέφαλοι, ημικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήματα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην μέση, την πλάτη, πόνοι περιόδου και ενοχλήσεις στο στομάχι. Επίσης καταπολεμά το κρύωμα και όλα τα συμπτώματά του.

Βέβαια, όπως κάθε εναλλακτική θεραπεία, το Reiki δεν αντικαθιστά την κλασική ιατρική θεραπεία αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά. Σε καμία περίπτωση ο θεραπευτής του Reiki δεν κάνει ιατρικές διαγνώσεις και δεν γράφει φάρμακα, εκτός και αν είναι ο ίδιος γιατρός.

Η συνεδρία Reiki είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική. Το άτομο που δέχεται την ενέργεια του Reiki βγάζει τα μεταλλικά αντικείμενα που φοράει και ξαπλώνει αναπαυτικά με όλα του τα ρούχα σε ένα κρεβάτι του μασάζ. Το άτομο που δίνει Reiki ακουμπά τα χέρια του απαλά σε κάποιες θέσεις στο σώμα του αποδέκτη που χρειάζεται την ενέργεια. Ο θεραπευτής δεν θεραπεύει τον αποδέκτη, απλώς του μεταβιβάζει την ενέργεια του Reiki. Το Reiki είναι ο “θεραπευτής”. Η συνεδρία μπορεί να έχει διάρκεια από 45 λεπτά έως μιάμιση ώρα.

Το οφέλη του Reiki μέσα από έρευνες

Το Reiki είναι παγκοσμίως γνωστό και η δύναμή του έγκειται στην απλότητά του και στην δυνατότητα αυτοθεραπείας, καθώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν Reiki για αυτοθεραπεία ή για να το εφαρμόσουν σε άλλα άτομα.

Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών, στο εξωτερικό χιλιάδες νοσοκομεία εφαρμόζουν την τεχνική του Reiki. Πάνω από 800 νοσοκομεία στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν Reiki στις υπηρεσίες τους. Μια έρευνα που διεξήχθη στο Ηartford Hospital κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θεραπείες έχουν επιφέρει βελτίωση στον ύπνο των ασθενών κατά 86%, μείωση του πόνου κατά 78%, μείωση της ναυτίας κατά 80% και μείωση του άγχους της εγκυμοσύνης κατά 94%. Το 75% των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι θα ήθελαν σίγουρα να δεχτούν και πάλι «θεραπεία».

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε Reiki ακόμα και στις έγκυες γυναίκες για να είναι πιο χαλαρές στην εγκυμοσύνη τους, αλλά και σε μωρά, μικρά παιδιά καθώς και στους ηλικιωμένους. Οι ηλικιωμένοι ξεκουράζονται και ηρεμούν με μια συνεδρία Reiki ενώ τα παιδιά είναι πολύ δεκτικά με την ενέργεια.

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να είναι κάποιος άρρωστος ή να έχει κάποιο πρόβλημα συγκεκριμένο για να κάνει μια συνεδρία Reiki. «Εκτός από «θεραπεία», το Reiki είναι ένας δρόμος για προσωπική ανάπτυξη, εξέλιξη, αυξημένη συνειδητότητα και θετικότητα. Ζεσταίνει τις καρδιές μας και μας βοηθά να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια το αληθινό δυναμικό μας γεμάτο φως, ταλέντα και δυνατότητες» καταλήγουν οι ειδικοί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v