Εμφύτευμα βοηθά παράλυτους να κινήσουν τα άκρα τους!

Μια ηλεκτρική συσκευή η οποία εμφυτεύτηκε στη σπονδυλική στήλη παράλυτων ανδρών στην Αμερική, τους επέτρεψε να κινήσουν κανονικά τα χέρια και τα πόδια τους.
Εμφύτευμα βοηθά παράλυτους να κινήσουν τα άκρα τους!
Το ότι η επιστήμη (και όχι η θρησκεία) κάνει θαύματα είναι πλέον γνωστό τοις πάσι, και ειδήσεις όπως αυτή που έρχεται από το Λούισβιλ των ΗΠΑ αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση.

Τέσσερεις άνδρες οι οποίοι ήταν παράλυτοι από το στήθος και κάτω για παραπάνω από δύο χρόνια και τους είχε γνωστοποιηθεί ότι η κατάστασή τους ήταν μη αναστρέψιμη, κατάφεραν να κουνήσουν τα χέρια και τα πόδια τους ύστερα από επιτυχημένη εμφύτευση μιας ηλεκτρικής συσκευής στην σπονδυλική τους στήλη.

Νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Brain” ανέφερε ότι ο Rob Summers από το Όρεγκον στον οποίο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά η θεραπεία, κατάφερε να κουνήσει συνειδητά τα άκρα του, όπως επίσης και οι υπόλοιποι τρεις άνδρες που έκαναν την εμφύτευση.

Στο βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, ένας από τους άντρες κουνά τα πόδια του πάνω κάτω μετά την ενεργοποίηση της συσκευής.



Όπως ανέφερε η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Claudia Angeli, το «τσίμπημα» της συσκευής στη σπονδυλική στήλη, τη βοηθά να λαμβάνει απλές εντολές από τον εγκέφαλο μέσω κυκλωμάτων που ορισμένοι γιατροί υπέθεταν ότι δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν μετά από σοβαρή παράλυση.

Αρκετοί ειδικοί του χώρου, δήλωσαν ότι αποτελεί υποσχόμενη εξέλιξη όμως προειδοποιούν ότι η πειραματική αγωγή δεν είναι θεραπεία και ότι οι άνδρες αυτοί μπορούν μεν να κουνήσουν τα χέρια και τα πόδια τους, αλλά δεν μπορούν να περπατήσουν.

Πηγή: Telegraph.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v