Όμιλος Υγεία: Δωρεάν παιδικός εμβολιασμός στο Πέραμα

Περισσότερο από χίλια παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα έχουν εμβολιαστεί ενάντια σε ασθένειες όπως ο τέτανος, η ανεμοβλογιά και η ηπατίτιδα, χάρη στο πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού του Ομίλου Υγεία, που κλείνει έναν χρόνο ζωής και συνεχίζεται.
Όμιλος Υγεία: Δωρεάν παιδικός εμβολιασμός στο Πέραμα
Έναν χρόνο ζωής μετρά το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού του Ομίλου Υγεία στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα. Έναν χρόνο κατά τον οποίο έχουν εμβολιαστεί περίπου χίλια παιδιά, τα οποία είχαν χάσει λόγω της οικονομικής κρίσης ένα από τα βασικότερα δικαιώματά τους, αυτό της πρόσβασης στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου παραδόθηκε στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου η τέταρτη και τελευταία για το 2012 δόση εμβολίων, από κλιμάκιο εκπροσώπων του παιδιατρικού νοσοκομείου του Ομίλου Υγεία, Παίδων Μητέρα. Το πακέτο περιλαμβάνει 300 βασικά εμβόλια οκτώ διαφορετικών κατηγοριών, τα οποία καλύπτουν τα εξής νοσήματα: διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, αιμόφιλλο, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά, ηπατίτιδα Α και Β.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας κ. Νικήτας Κανάκης, τόνισε: «Η υποστήριξη του Ομίλου Υγεία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και σε μια περίοδο τεράστιας ύφεσης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο παιδικός εμβολιασμός είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο, και η προστασία των παιδιών θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όλων μας».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v