30 σεξουαλικούς συντρόφους οι Έλληνες -10 οι Ελληνίδες

Πολυγαμικοί, άστατοι και με έφεση στο… κέρατο επιβεβαιώνει πως είναι οι Έλληνες νέα έρευνα της Durex, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 30 σεξουαλικούς συντρόφους δηλώνουν οι Έλληνες, 10 οι Ελληνίδες.
30 σεξουαλικούς συντρόφους οι Έλληνες -10 οι Ελληνίδες
Την απεριόριστη σεξουαλικότητα των Ελλήνων έρχεται να επιβεβαιώσει νέα παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Durex, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι 7 στους 10 είμαστε ανενημέρωτοι σε θέματα AIDS.

Σύμφωνα με την έρευνα:
Κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους δηλώνουν οι Έλληνες άντρες πως είχαν μέχρι την ημέρα της έρευνας
–σαφώς περισσότερους από όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όπως οι Ισπανοί (20), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17). Οι Ελληνίδες δηλώνουν ότι είχαν μέχρι την ίδια στιγμή 10 διαφορετικούς συντρόφους, κατά μέσο όρο. Τα αντίστοιχα νούμερα για τις Ευρωπαίες είναι: Ιταλίδες, Γαλλίδες και Αγγλίδες: 8, αλλά Γερμανίδες: 12.

Το δε «κέρατο» καλά κρατεί στην χώρα μας με περισσότερους από έναν στους πέντε Έλληνες που διατηρούν σχέση να δηλώνουν ότι στο παρελθόν έχουν απατήσει τον σύντροφό τους. Το ίδιο έκαναν και 9 στις 100 Ελληνίδες.

Κι αν επιμένουμε πως στους δύο τρίτος δεν χωρεί, οι Έλληνες υπάρχουν για να αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο: Περισσότεροι από 8 στους 100 άνδρες και 4 στις 100 γυναίκες δηλώνουν ότι είχαν ή έχουν παράλληλες σεξουαλικές επαφές με τρεις ή περισσότερους συντρόφους.

Ως προς την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, περίπου 3 στους 10 Έλληνες δεν χρησιμοποίησαν κάποια μέθοδο προφύλαξης ενάντια του HIV/AIDS. Από αυτούς, σχεδόν οι μισοί υποστήριξαν ότι «είχαν την πεποίθηση πως το έτερον ήμισυ δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος». Και ένας στους τέσσερις που δεν πήραν μέτρα προφύλαξης παραδέχονται ότι ήταν ένα λάθος, για το οποίο μετάνιωσαν.

Σταθερή σχέση πριν προχωρήσει στην πρώτη σεξουαλική επαφή είχε το 64% των γυναικών και το 33% των ανδρών. Σε περιστασιακή σχέση ήταν το 28% των ανδρών και το 10% των γυναικών.

Πηγή: Iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v