Ρέικι: Το ενεργειακό μασάζ έχει όνομα

Χαλαρωτικά αγγίγματα, μετάδοση θετικής ενέργειας, ψυχική εξισορρόπηση και αρμονία. Ο Δάσκαλος του Ρέικι Γιώργος Μυλωνάς, μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια από τις πιο διαδεδομένες – και στην Ελλάδα – εναλλακτικές θεραπείες.
Ρέικι: Το ενεργειακό μασάζ έχει όνομα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε περιόδους υπερβολικού άγχους και στρες, οι εναλλακτικές θεραπείες που υπόσχονται χαλάρωση και εσωτερική αρμονία είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενες. Όπως λοιπόν η Yoga χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία στον ασκούμενο, έτσι και το Ρέικι αποτελεί μια χαλαρωτική θεραπευτική τεχνική η οποία μπορεί να μην περιλαμβάνει στάσεις και αναπνοές, αλλά όπως παραδέχονται όσοι την εξασκούν έχει ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα πάνω τους. 

Τι είναι λοιπόν το Ρέικι; 

Όπως μας πληροφορεί ο Γιώργος Μυλωνάς, Δάσκαλος του Ρέικι, η λέξη στα Ιαπωνικά σημαίνει Ζωτική Ενέργεια. «Είναι μια χαλαρωτική μέθοδος που προέρχεται από την Ιαπωνία, μια τεχνική που χαρίζει χαλάρωση και ευεξία σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει. Στο Ρέικι, υπάρχουν τρία αυτοτελή επίπεδα εκπαίδευσης, τα οποία ονομάζονται βαθμοί. Στο πρώτο επίπεδο, το άτομο μαθαίνει να δίνει ενέργεια στον εαυτό του, στο 2ο επίπεδο αποκτά περισσότερες γνώσεις και μπορεί να δώσει ενέργεια και σε άλλους, ενώ στο 3ο επίπεδο γίνεται δάσκαλος του συστήματος.

Εκτός από τα τρία αυτά επίπεδα εκμάθησης, υπάρχουν και ατομικές συνεδρίες διάρκειας μίας ώρας, κατά τις οποίες κάποιος λαμβάνει ενέργεια Ρέικι με την μορφή ενός ιδιόμορφου «μασαζ», γνωστό και ως «θεραπευτικό άγγιγμα», το οποίο όμως γίνεται χωρίς πίεση και πάνω από τα ρούχα (bodywork). Κάποιος που έχει φτάσει στο 2ο στάδιο του Ρέικι μπορεί να δώσει με αυτόν τον τρόπο ενέργεια στο άλλο άτομο και να εξισορροπήσει το ενεργειακό του σύστημα. «Είναι μια χαλαρωτική τεχνική που έχει οφέλη σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ατόμου», λέει ο κ. Μυλωνάς, «επαναφέρει την αρμονία». 

Στο 2ο επίπεδο μάλιστα, κάποιος μπορεί να μάθει να δίνει Ρέικι και εξ’ αποστάσεως σε άλλα άτομα ή στον εαυτό του μόνος του. «Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την θετική σκέψη, δηλαδή σκέφτεται θετικά κάποιον και με αυτόν τον τρόπο του μεταφέρει θετική σκέψη μέσω της ενέργειας. Είναι κάπως πιο προχωρημένο», αναφέρει σχετικά ο κ. Μυλωνάς.
Ποια είναι συγκεκριμένα τα οφέλη από το Ρέικι;

«Είναι δύσκολο να δώσουμε συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα», απαντά ο κ. Μυλωνάς, «Τα άτομα που δίνουν και λαμβάνουν Ρέικι αναφέρουν διάφορα οφέλη.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι είναι μια χαλαρωτική τεχνική, η οποία μειώνει το στρες και σε κάνει πιο ήρεμο και αρμονικό μετά το πέρας των συνεδριών. Αυτό έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της ζωής του ατόμου, εκεί που έχει ανάγκη ο καθένας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θεραπεύει κάτι συγκεκριμένο», προσθέτει, «απλά βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει την δύναμη και την αρμονία μέσα του.

Το Ρέικι δεν υποκαθιστά καμία θεραπεία, ούτε αποτελεί θεραπεία για νόσους. Για την ακρίβεια, σε θέματα υγείας μπορεί να δράσει συμπληρωματικά με την φαρμακευτική αγωγή ή την ψυχολογική υποστήριξη που δέχεται το άτομο. «Είναι μια πάρα πολύ καλή συμπληρωματική τεχνική», διευκρινίζει ο κ. Μυλωνάς.

Πάντως όσοι έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει σε συνεδρίες Ρέικι αναφέρουν ανακούφιση πόνων από διαστρέμματα, ημικρανίες, μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους, ενοχλήσεις στον αυχένα, τη πλάτη ή τη μέση.

Πού μπορώ να μάθω Ρέικι;
Αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε από κοντά την μέθοδο και τις τεχνικές του Ρέικι, αλλά και να λάβετε πιστοποίηση, υπάρχουν τρία σεμινάρια πιστοποίησης για το κάθε στάδιο – «βαθμό», τα οποία πραγματοποιούνται σε διάστημα ενός ή δύο χρόνων. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Μυλωνάς, το 1ο επίπεδο είναι ένα σεμινάριο δύο ημερών στο οποίο μαθαίνετε τις τεχνικές αυτοβοήθειας και τις εξασκείτε στον εαυτό σας για ένα μήνα, δίνοντάς του ενέργεια. Μετά από δύο ή τρεις μήνες μπορείτε να προχωρήσετε στο 2ο επίπεδο όπου μαθαίνετε να δίνετε ενέργεια από απόσταση. Μετά πάλι κάνετε κάποιες τεχνικές πάνω σας για ένα μήνα και μετά από ένα διάστημα έξι με οκτώ μηνών προχωράτε στο 3ο επίπεδο, όπου πλέον μπορείτε να γίνετε Δάσκαλος του Ρέικι.

Πόσο θα μου κοστίσει;

Το κόστος μιας συνεδρίας για να κάνει κάποιος χαλαρωτικό μασάζ Ρέικι είναι περίπου 30 με 40 ευρώ για μια ώρα. Στα σεμινάρια το 1ο επίπεδο κοστίζει περίπου 150 – 200 ευρώ.

Πού μπορώ να κάνω Ρέικι στην Αθήνα;

* Η Σχολή του Ρέικι. Γιώργος Μυλωνάς, Αμπελόκηποι. Kιν: 6946863697. Tηλ: 210-7483036
* Δώρα Αποστολοπούλου – Ρέικι. Τηλ. 6977 461471
* Angelic Reiki Organization in Greece. Παύλου Μελά 9-11 Καλαμάκι. Τηλ: 210 9853796.
* Eλενα Αθανασογιαννοπούλου. Iωνίας 99, Άλιμος, Αθήνα 17456. Τηλ: 6977914300.
Natural Health Science.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v