ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Κοινωνικοποίηση: Μπορεί να μας… αδυνατίσει;

Η έντονη κοινωνική ζωή μπορεί να βοηθήσει στο… αδυνάτισμα, όπως ακριβώς και ένας διάδρομος. Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Κοινωνικοποίηση: Μπορεί να μας… αδυνατίσει;

Αναζητάτε τρόπους για να χάσετε τα περιττά κιλά; Δοκιμάστε να κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο! Η έντονη κοινωνικοποίηση μπορεί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, να βοηθήσει στο αδυνάτισμα αυξάνοντας τα επίπεδα του «καφέ λίπους» στο σώμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για το κάψιμο θερμίδων και την παραγωγή θερμότητας. Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, έδειξαν ότι η κοινωνικοποίηση βοήθησε στην μείωση του κοιλιακού λίπους κατά το ήμισυ εντός τεσσάρων εβδομάδων, ακόμα και αν έτρωγαν περισσότερο.

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα μελετώντας τις επιπτώσεις διαφόρων περιβαλλοντικών συνθηκών πάνω σε ποντίκια. Όσα ζούσαν μαζί με άλλα και είχαν περισσότερο ελεύθερο χώρο για να κινηθούν, έχασαν πολύ περισσότερο λίπος από τους... τεμπέληδες φίλους τους.

Τα υψηλά επίπεδα «καφέ λίπους» μπορούν επίσης να αποδοθούν στην αύξηση μιας ουσίας του εγκεφάλου που ονομάζεται Νευροτροφικός Παράγοντας Εγκεφαλικής Προέλευσης και η οποία ανιχνεύτηκε στα «κοινωνικά» ποντίκια. Ο συγγραφέας της μελέτης Dr Matthew During δήλωσε: «Έχω μείνει έκπληκτος με το ποσοστό απώλειας λίπους που προέκυψε. Ακόμα και σε διάδρομο δεν θα υπήρχε τέτοια μείωση!».

Εξηγώντας το πώς οι νέες τεχνολογίες απειλούν την άμεση κοινωνικοποίηση προσθέτει: «Δεν είναι μόνο ο καθιστικός τρόπος ζωής και η ανθυγιεινή διατροφή, αλλά και η αυξανόμενη έλλειψη κοινωνικής δέσμευσης».

Ο βοηθός του Dr During, Dr Lei Cao λέει: « Ύστερα από τέσσερεις εβδομάδες σε έντονο κοινωνικό περιβάλλον, το κοιλιακό λίπος των ζώων μειώθηκε κατά 50%. Συχνά θεωρούμε το στρες αρνητικό παράγοντα, αλλά μερικά είδη στρες μπορούν να είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, η συνύπαρξη είναι αγχωτική για τα ζώα μιας και έρχονται αντιμέτωπα με ένα πιο σύνθετο περιβάλλον» και προσθέτει: «Τα νέα αυτά αποτελέσματα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε μελέτες που θέλουν να συσχετίσουν την μοναξιά και την κακή υγεία. Η μοναξιά είναι σοβαρός παράγοντας καρκίνου, όπως ακριβώς και το κάπνισμα. Η κοινωνική συμμετοχή επομένως, είναι πολύ σημαντική».

Πηγή: Dailymail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Καλύτερα να σφάλλεις τολμώντας παρά να σφάλλεις όντας προσεκτικός."

Alvin Toffler, Αμερικανός συγγραφέας & μελλοντολόγος

 • 1821 - Ο πλοίαρχος Ευάγγελος Ματζαράκης σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης στην Σαντορίνη.
  1925 - Τα Αφρικάανς γίνονται επίσημη γλώσσα στη Νότια Αφρική.
  1936 - Δεύτερος Ιταλο-Αιθιοπικός Πόλεμος: Οι ιταλικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία.
  1941 - Ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ επιστρέφει στη χώρα μετά την απελευθέρωσή της από τους Ιταλούς.
  1944 - Αποφυλακίζεται ο Μαχάτμα Γκάντι.
  1945 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Απελευθερώνεται το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν.
  1949 - Ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.
  1980 - Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για πρώτη φορά.
  2001 - Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' επισκέπτεται την Ελλάδα. Είναι η πρώτη επίσκεψη πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά το Σχίσμα του 1054.
  2005 - Στις εθνικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Τόνι Μπλερ εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2