Public και όμιλος Υγεία-Μητέρα-Λητώ κατά του καρκίνου του μαστού

Kαμπάνια ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεων για τις γυναίκες σχετικά με την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού προσφέρουν τα καταστήματα Public σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ-ΛΗΤΩ και με χορηγό την αλυσίδα Folli Follie.
Public και όμιλος Υγεία-Μητέρα-Λητώ κατά του καρκίνου του μαστού
Το κατάστημα Public Αθήνας σε συνεργασία με τα νοσοκομεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ- ΜΗΤΕΡΑ- ΛΗΤΩ και το συνεργαζόμενο Πολυϊατρείο ΛΗΤΩ Lab στον Πειραιά τιμούν την ημέρα της Γυναίκας διοργανώνοντας μία ολοκληρωμένη ενέργεια ενημέρωσης με θέμα την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, αποστέλλοντας προς όλες τις γυναίκες το μήνυμα για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Public Αθήνας (Kαραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος) σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ και το συνεργαζόμενο Πολυϊατρείο ΛΗΤΩ Lab στον Πειραιά προσφέρουν σε όσες γυναίκες συμμετάσχουν στην καμπάνια ενημέρωσης-πρόληψης τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης μαστού (μαστογραφία ή υπέρηχος μαστού). Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί μια απλή επίσκεψη από 6 έως 8 Μαρτίου στο κατάστημα Public ή σε ένα από τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας FOLLI FOLLIE για τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης συμμετοχής.

Με την πεποίθηση ότι η μαστογραφία μπορεί να σώσει ζωές και με την προτροπή «Κάντε την Πρόληψη Στάση Ζωής», τα Public αφιερώνουν τη συγκεκριμένη ενέργεια ενημέρωσης, καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων του μήνα Μαρτίου στη Γυναίκα, με στόχο να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του γυναικείου κοινού.

Τη θέση αυτή επιβεβαιώνουν τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών (British Journal of Cancer) σύμφωνα με τα οποία το 20 % των κρουσμάτων μπορούν να θεραπευτούν αν διαγνωσθούν έγκαιρα. Οι ειδικοί προτείνουν στις γυναίκες άνω των σαράντα χρόνων να κάνουν μια μαστογραφία κάθε 1 έως 2 χρόνια, ενώ εκείνες που έχουν ήδη συμπληρώσει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας τους θα πρέπει απαραίτητα να εξετάζονται μια φορά το χρόνο. Ωστόσο, η πρόληψη θα πρέπει να απασχολεί και τις γυναίκες νεότερων ηλικιών οι οποίες καλό θα ήταν να υπόκεινται σε εξέταση υπερήχου μαστού.

Με ευαισθησία στα θέματα της ανθρώπινης υγείας, τα καταστήματα Public και η αλυσίδα Folli Follie προσκαλούν τις γυναίκες να πάρουν μέρος στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και πάνω από όλα να κάνουν την πρόληψη στάση ζωής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v