Δέρμα: Μετά τις διακοπές... ενυδάτωση!

Μετά την πολυήμερη ηλιοθεραπεία των διακοπών το δέρμα μας πιθανότατα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ήπιας αφυδάτωσης και ξηρότητας. Τα αντηλιακά δεν είναι ο μόνος τρόπος προστασίας, αφού και μετά την έκθεση στον ήλιο τα δυσάρεστα αποτελέσματά του μπορούν να ελαχιστοποιηθούν. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την επαναφορά του δέρματός σας.
Δέρμα: Μετά τις διακοπές... ενυδάτωση!

πηγή: Iatronet.gr

Η έκθεση στον ήλιο που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απο τα δημοφιλέστερα... σπορ, μπορεί όπως έχουμε και άλλες φορές επισημάνει, να στοιχίσει αρκετά στο δέρμα μας αν αυτό δεν τύχει της κατάλληλης φροντίδας πριν, αλλά μετά από την έκθεσή του.

Και αν για το ”πριν” ουκ ολίγες προειδοποιήσεις έχουμε ήδη λάβει, δεν συμβαίνει το ίδιο για το ”μετά”- ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα στο οποίο μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιδράσεις της απολαυστικής ηλιοθεραπείας.

της Ιωάννας Κουκιά

Όλοι οι τύποι δέρματος (φυσιολογικό, ξηρό, λιπαρό και μικτό) μπορεί να αφυδατωθούν. Θα ήταν λάθος να πούμε λοιπόν ότι ένα λιπαρό δέρμα δεν αφυδατώνεται. Η θεραπεία ενός αφυδατωμένου δέρματος είναι γενική και τοπική.

Πρέπει να ισορροπήσει το νευρικό σύστημα, η τροφή να είναι άφθονη και πλούσια σε νερό και να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα καλλυντικά. Πρέπει επίσης να προστατεύεται το δέρμα από τον ήλιο, ενώ ευεργετικά λειτουργεί το μασάζ με λιπαρή κρέμα στην οποία τα νερό βρίσκεται μέσα σε γαλακτοματοποιητικές ουσίες, όπως χοληστερίνη και η γλυκερίνη.

Με το μασάζ μπορούμε να επιτύχουμε πρόσκληση συρροής αίματος και λέμφου στο πρόσωπο και στο σώμα, που σημαίνει καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που χρησιμοποιούνται και αποβολή τοξινών, αντίστοιχα.

Απαραίτητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να γίνει από την αισθητικό μας μια κούρα, των 15 συνεδριών, δυο φορές την εβδομάδα, από ενυδατώσεις του δέρματος, διότι ο αέρας, η θάλασσα, ο ήλιος, η κακή διατροφή το αφυδατώνουν. Η ενυδάτωση γίνεται με σωστή διατροφή, με τη χρησιμοποίηση των κατάλληλων προϊόντων, με το σωστό μασάζ που ξέρει να κάνει η αισθητικός και απαραίτητα με την μέθοδο της ιοντοφόρισης (ισχύει μόνο για πρόσωπο).

Στο πρόσωπο: Η ιοντοφόριση είναι μια μέθοδος με την οποία περνάμε μέσα στο δέρμα, με την βοήθεια ηλεκτρισμού (γαλβανικό ρεύμα), υδατικά στοιχεία. Ποτέ δεν κάνουμε ιοντοφόρηση σε κυρίες που εγκυμονούν και σε ανθρώπους που έχουν θυρεοειδή. Η σωστή σειρά μιας περιποίησης είναι: καλό ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα (για τις κυρίες), στη συνέχεια πήλιγκ τρίβοντάς το και αφαιρώντας το με νερό, λοσιόν και ενυδατική κρέμα ημέρας με αντηλιακά φίλτρα.

Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε και μόνοι σας μια μάσκα αφυδάτωσης, ανακατεύοντας μια κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ, ένα κρόκο αυγού, τριμμένο καρότο και ελάχιστη λανολίνη.

Ξεκινήστε απλώνοντας τη μάσκα με ανοδικές κινήσεις, από μέσα προς τα έξω, αρχίζοντας από το ντεκολτέ και ανεβαίνοντας μέχρι το μέτωπο. Ποτέ στην περιοχή των ματιών εκτός αν είναι μάσκα ματιών.

πηγή: Iatronet.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v