ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ρέικι: Η ”νέα” θεραπεία από την Άπω Ανατολή

Τι ξέρετε για το Ρέικι; Η ολιστική θεραπευτική μέθοδος που ανακαλύφθηκε το 1926 στην Ιαπωνία κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα στη Δύση. Διαβάστε τι είναι το Ρέικι, πώς εφαρμόζεται, ποια προβλήματα μπορεί να θεραπεύσει και πού μπορείτε να διαπιστώσετε τα ευεργετικά του οφέλη ιδίοις όμασι.

Ρέικι: Η ”νέα” θεραπεία από την Άπω Ανατολή

του Γιώργου Μηλωνά (*)

Πηγή: Iatronet.gr

To Ρέικι είναι μια απλή, ευχάριστη και φυσική θεραπευτική τεχνική που στηρίζεται στη μετάδοση ζωτικής ενέργειας μέσω του απαλού αγγίγματος των χεριών πάνω στο σώμα. Είναι ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας, καθαρισμού και ενδυνάμωσης για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου.

Το Ρέικι ανακαλύφθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας το 1926 από τον Μικάο Ουσούι και μετά τη δεκαετία του εβδομήντα άρχισε να διδάσκεται εντατικά στη δύση. Εξαπλώθηκε πολύ σύντομα λόγω της απλότητας και της αποτελεσματικότητάς του.

Στα ιαπωνικά ”Ρέι” σημαίνει ”Συμπαντικό ή Πνευματικό” και ”Κι” σημαίνει ”ζωτική ενέργεια”. Ρέικι σημαίνει ”Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια”. Σήμερα το Ρέικι εξασκείται και διδάσκεται σε όλες τις πόλεις όλων των χωρών του κόσμου.

Η εκμάθησή του περιλαμβάνει τρία στάδια (τρεις βαθμούς) στα οποία το άτομο αποκτά ή μάλλον ’αφυπνίζει’ την έμφυτη και φυσική ικανότητα να δίνει ενέργεια με τις παλάμες του.

Σε κάθε επίπεδο εκμάθησης η ενέργεια του ατόμου δυναμώνει και γίνεται πιο έντονη. Το άτομο μπορεί να βιώνει την ενέργεια της ζωής σαν ζεστασιά ή κάψιμο, σαν μυρμήγκιασμα, ηλεκτρισμό, δόνηση, κύμα ή ροή, αέρα ή κρύο.

Το άγγιγμα του Ρέικι δίνει βαθιά ηρεμία, χαλάρωση και γαλήνη και βελτιώνει τη διάθεση και την άμυνα του οργανισμού. Επίσης επιφέρει ήπια αποτοξίνωση και ψυχοσωματικό καθαρισμό.

Το Ρέικι είναι πολύ δημοφιλές και έχουν γίνει αρκετές ιατρικές και επιστημονικές μελέτες και έρευνες που επιβεβαιώνουν τη δράση και τα αποτελέσματά του. Δεν στηρίζεται στην αυθυποβολή ή στην πίστη και οποιοσδήποτε μπορεί να το μάθει χωρίς καμία ιδιαίτερη ικανότητα ή εξάσκηση.

Το Ρέικι δεν έχει κανόνες και πολλοί άνθρωποι το βιώνουν σαν ενέργεια αγάπης. Η εσωτερική του αρμονία μπορεί να στηρίξει κάθε είδους πρόβλημα. Παρόλα αυτά το Ρέικι δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση ιατρική ή ψυχολογική διάγνωση και θεραπεία.

Είναι συμπληρωματικό αλλά είναι και ολιστικό: αφορά την ολότητα της ύπαρξης μας: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου και πνεύμα. Μια συνεδρία Ρέικι, η οποία γίνεται πάνω από τα ρούχα του ατόμου και διαρκεί περίπου μια ώρα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική και μπορεί να επιδράσεί θετικά σε μικρά προβλήματα, δυσφορίες και πόνους.

Το Ρέικι δεν έχει καμία παρενέργεια και είναι ασφαλές για όλους. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η ζωτική ενέργεια δρα θετικά σε παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένους, υγιής και ασθενής αλλά ακόμα και στα ζώα και στα φυτά!

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως το Ρέικι δεν έχει καμία σχέση με το χώρο θρησκείας και άτομα όλων των ιδεολογιών, των φιλοσοφιών και των πίστεων το εξασκούν, ακόμα και επιστήμονες, ψυχολόγοι και γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές της Αμερικής και της Ευρώπης.

(*) Ο κ. Μηλωνάς είναι δάσκαλος του Ρέικι

Πηγή: Iatronet.gr

Ρέικι μπορείτε να κάνετε στη Σχολή Ρέικι, στους Αμπελόκηπους, που διευθύνεται από τον κ. Μηλωνά (τηλ. πληροφοριών: 6946 863697), ή σε ατομικές συνεδρίες με εξειδικευμένους δασκάλους του Ρέικι, όπως είναι η κ. Λούμι Βασιλέ (τηλ.: 210 6427535, 6976 604623), η κ. Ευαγγελία Μαρούγκα (τηλ.: 210 6894440, 6944 665474) και ο κ. Αντώνης Βρεττός (τηλ.: 6974 652639).

Το πρώτο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρέικι θα πραγματοποιηθεί στο Grecotel Athens Imperial (Αχιλλέως 1 και Μεγ. Αλεξάνδρου, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο) στις 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες στην ελληνική ιστοσελίδα για το Ρέικι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v