Μητροπολίτης Δωδώνης: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ιερείς και εργαζόμενους σε ναούς (βίντεο)

«Θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος ή από ΝΠΔΔ υποχρεωτικά να εμβολιαστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης.
Μητροπολίτης Δωδώνης: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ιερείς και εργαζόμενους σε ναούς (βίντεο)
«Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα από τα χέρια μας και την αγκαλιά μας και όμως υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου και αναγκάζεται το κράτος να λάβει μέτρα που δεν του αρέσουν, αλλά αναγκάζεται γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στην εκπομπή «από τις 6» που προβάλλεται στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι σε συνομιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χθες Τετάρτη (1/12), του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιερέων και των εργαζομένων στους ναούς.

«Θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος ή από ΝΠΔΔ υποχρεωτικά να εμβολιαστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό και δεν έχει εμβολιαστεί, δηλώνοντας πως ήταν λανθασμένη η απόφασή του να αρνείται το εμβόλιο, και τόνισε πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διέθεταν τον κοινό νου. «Είναι δυνατό να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω σου και εσύ να μη δίνεις το παράδειγμα της σωτηρίας;», διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τα μέτρα στους ναούς, ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι η Εκκλησία τάσσεται υπέρ των μέτρων, ωστόσο δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να πραγματοποιήσει τους ελέγχους, ούτε η Πολιτεία μπορεί να βάλει χωροφύλακα ή προσωπικό για να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης βρήκε δύο φορές αντιεμβολιαστές να πετούν τρικάκια έξω από την οικεία του. «Δουλεύω από 12 χρονών, στα 15 μου έγινα κλητήρας στα γραφεία της Μητροπόλεως, στα 20 πήγα στο Σινά 400 χλμ. από τον κόσμο. Δε φοβάμαι τίποτα, μόνο τον θεό φοβάμαι», είπε μεταξύ άλλων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v