Πρωταθλητής το εμβόλιο της Moderna στην πρόληψη νοσηλείας

Σε συγκριτική ανάλυση στοιχείων από τα CDC των ΗΠΑ, το εμβόλιο της Moderna παίρνει προβάδισμα όσον αφορά την μείωση κινδύνου νοσηλείας.
Πρωταθλητής το εμβόλιο της Moderna στην πρόληψη νοσηλείας
Σε έναν άτυπο «διαγωνισμό» μεταξύ Pfizer και Moderna, το εμβόλιο της δεύτερης φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη σοβαρής νόσου κορωνοϊού και της νοσηλείας εξαιτίας της.

Τα στοιχεία βασίστηκαν σε συγκριτική ανάλυση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

Και τα δύο mRNA εμβόλια των δύο δόσεων, που έχουν παρεμφερή σύσταση, εμφανίζονται καλύτερα στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας έπειτα από λοίμωξη λόγω κορωνοϊού, σε σχέση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο της Moderna μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή σοβαρής νόσου κατά 93%, αφότου περάσουν δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ η προστασία παραμένει πάνω από 90% επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech από την άλλη, παρέχει προστασία 88% στους πλήρως εμβολιασμένους, η οποία μειώνεται στο 77% τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Το Johnson & Johnson τέλος, μειώνει κατά 71% τον κίνδυνο νοσηλείας, "εμφανίζοντας κάπως χαμηλότερη αποτελεσματικότητα", σύμφωνα με τους ερευνητές.

Την προηγούμενη εβδομάδα στοιχεία του CDC είχαν δείξει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν τουλάχιστον δέκα φορές μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου λόγω κορωνοϊού, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες τόνισαν ότι «όλα τα εγκεκριμένα ή αδειοδοτημένα εμβόλια από την FDA παρέχουν σημαντική προστασία έναντι της νοσηλείας λόγω Covid-19».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v