Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους ανακοινώνονται αύριο

Nέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο από το κυβερνητικό επιτελείο στην προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας.
Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους ανακοινώνονται αύριο
Η πανδημία δεν δείχνει σημάδια κάμψης στη χώρα μας, μιας και τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, ενώ οι εισαγωγές κι οι διασωληνωμένοι αυξάνονται καθημερινά. Το Εθνικό Συστήμα Υγείας δέχεται έντονες πιέσεις την ώρα που οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που χρειάζονται για να επιτευχθεί το ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Αύριο αναμένεται ανακοίνωση νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, στους οποίους θα απαγορευτεί η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, ενώ η είσοδός τους σε αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα θα γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις.

Με βάση τις δηλώσεις του Δημήτρη Παρασκευή, αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, η διασπορά είναι πιο εκτενής στους ανεμβολίαστους και οι νοσηλείες αφορούν κατά κύριο λόγο αυτούς.

Σύμφωνα τώρα με τα νέα μέτρα που φαίνεται ότι θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο, δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ.

Oι μαθητές αντίστοιχα θα μπορούν να κάνουν μάθημα στις τάξεις τους με δυο αρνητικά self test την εβδομάδα ή παρουσιάζοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει για όσους είναι άνω των 12 ετών) ή βεβαίωση νόσησης.

Παράλληλα σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι.

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Να έχουμε κύματα κορονοϊού και πίεση στο σύστημα υγείας;» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v