Τζανάκης: «Οι 4 στους 100 είναι ενεργά κρούσματα στη Μύκονο»

Η Μύκονος είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη.
Τζανάκης: «Οι 4 στους 100 είναι ενεργά κρούσματα στη Μύκονο»
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του  πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου και μίλησε για το φλέγον θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το «μίνι lockdown» στη Μύκονο.

Ο κ. Τζανάκης επισήμανε πως «αν το νησί έχει 40.000 κόσμο τώρα, αν περπατήσει κάποιος στα σοκάκια του νησιού στα 100 άτομα που θα συναντάει τα 4 θα είναι ενεργά κρούσματα».

«Οι μισοί μαθητές, τελειόφοιτοι λυκείου, μετά τις εξετάσεις έχουν πάει σε 2-3 νησιά, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαντορίνη όπου υπάρχουν ξέφρενα πάρτι κορωνοπάρτι μέχρι πρωίας και όλο αυτό βλέπετε πού καταλήγει. Θα ήθελα να δω όλα αυτά τα κρούσματα τι νοσηλείες και διασωληνωμένους θα δώσουν» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο καθηγητής εξήγησε πως «το ποσοστό να κολλήσει κάποιος είναι 1 εμβολιασμένος προς 10 ανεμβολίαστους. Αν ο ιός έρθει σε επαφή με 10 ανθρώπους θα κολλήσουν οι 9 ανεμβολίαστοι και ένας εμβολιασμένος που ίσως δεν ανταποκρίθηκε καλά στο εμβόλιο».

Ο κ.Τζανάκης δεν παρέλειψε να εφιστήσει την προσοχή στους επιχειρηματίες της Μυκόνου ώστε να υιοθετήσουν τα μέτρα ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολο να μπει φρένο στην διασπορά του κορωνοιού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v