Τζανάκης: «Στις 20 Αυγούστου θα κορυφωθεί το 4ο κύμα»

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε στα τρία διαφορετικά σενάρια σχετικά με την εξέλιξη του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού στη χώρα.
Τζανάκης: «Στις 20 Αυγούστου θα κορυφωθεί το 4ο κύμα»
Η επιστημονική κοινότητα της χώρας φαίνεται ιδιαίτερα ανησυχεί για το τέταρτο πανδημικό κύμα κορωνοϊού που μας χτυπά την πόρτα αυτή την περίοδο. Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εμφανίστηκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega και μίλησε για τα τρία διαφορετικά σενάρια σχετικά με την εξέλιξη του τέταρτου κύματος, προχωρώντας στις προσωπικές του εκτιμήσεις επί αυτών κι αφού τα χώρισε, στο καλό, το κακό και το πλέον πιθανό.

 «Το πολύ ευμενές σενάριο μιλάει για μέσο όρο 3.000 κρούσματα ημερησίως, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και 2.500 αλλά και 4.000. Σε αυτό το σενάριο έχουν ενταθεί οι εμβολιασμοί και έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το δεύτερο σενάριο που ίσως υλοποιηθεί μιλάει για 4.000 κρούσματα, σε αυτό βαδίζουμε, αλλά υπάρχει περίπτωση να το αλλάξουμε προς τα κάτω», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

«Το δύσκολο σενάριο είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί, έχουμε πτώση εμβολιασμού και μη εφαρμογή μέτρων. Μιλάμε για 6.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. Με την τελική δυναμική του κύματος εφόσον εξελιχθεί έτσι να είναι άγνωστη ακόμα», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v