ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Οι ανεμβολίαστοι είναι "δυνητικά εργοστάσια μεταλλάξεων"

Σύμφωνα με δηλώσεις επιστημόνων του πανεπιστημιακού Ιατρικού κέντρου Βάντερμπιλντ, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να γίνουν «δυνητικά εργοστάσια μεταλλάξεων».

Οι ανεμβολίαστοι είναι

Το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλά και με την ανάγκη του εμβολιασμού στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας που επιζητούν οι ειδικοί.

Υπάρχει ωστόσο μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες για τους ανεμβολίαστους μιας και όπως δήλωσε στο CNN ο δρ. Ουίλιαμ Σάφνερ, καθηγητής στο τμήμα Λοιμωδών στο πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Βάντερμπιλντ  «οι ανεμβολίαστοι είναι δυνητικά εργοστάσια μεταλλάξεων».

«Όσο περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι, τόσο περισσότερες οι ευκαιρίες για πολλαπλασιασμό του ιού» συμπλήρωσε ο ίδιος, λέγοντας παράλληλα ότι «κι όταν πολλαπλασιάζεται [o ιός], μεταλλάσσεται και μπορεί να δημιουργηθεί παραλλαγή που είναι ακόμη πιο σοβαρή».

Την ίδια στιγμή ο Άντριου Πέκοστζ, μικροβιολόγος και ανοσιολόγος στο τμήμα Δημόσιας Υγείας τού Τζονς Χόπκινς, επισημαίνει ότι «καθώς οι μεταλλάξεις εμφανίζονται σε ιούς, αυτοί που επιμένουν είναι κι αυτοί που θα διευκολύνουν τον ιό να εξαπλωθεί στον πληθυσμό. Κάθε φορά που οι ιοί μεταλλάσσονται, δημιουργείται μια διαφορετική πλατφόρμα για τον ιό να προσθέσει κι άλλες μεταλλάξεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε ιούς που μεταδίδονται πιο αποτελεσματικά»

Συγχρόνως, ο δρ. Φίλιπ Λάντριγκαν, παιδίατρος και ιολόγος στο Boston College, εφιστά σε όλους την προσοχή τονίζοντας ότι: «το μόνο που χρειάζεται είναι μια μετάλλαξη σε ένα άτομο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v