Παγώνη: «Το 99,2% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι»

Η Ματίνα Παγώνη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο γιατί το 99,2% όσων βρίσκονται στη ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι.
Παγώνη: «Το 99,2% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι»
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ όπου και μίλησε για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού του μεγαλύτερου ποσοστού της χώρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά σε όσους είναι ανεμβολίαστοι.

«Όσοι είναι εμβολιασμένοι δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το 99,2% που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι

Επιπλέον η κ. Παγώνη  τόνισε ότι «είναι επιτακτική την ανάγκη έως το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι το 70% ή 75%», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως σε αντίθετη περίπτωση «τα πράγματα θα είναι τόσο δύσκολα που κανένας δεν θα θέλει να τα σκεφτεί».

«Ο καιρός αλλάζει. Δεν θα είναι με εμάς. Θα είναι με τη νόσο covid-19. Που σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και περισσότερες νοσηλείες στα νοσοκομεία» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα απηύθυνε έκκληση τους πολίτες να εμβολιαστούν μιας και παρατηρείται πλέον μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ότι «υπάρχει μία ομάδα (5%) που δεν πρόκειται να πιεστεί να εμβολιαστεί, καθώς όπως υποστηρίζουν κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο». Για τους υπολοίπους που διστάζουν να το κάνουν υπογράμμισε ότι «πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία».

Ωστόσο ανέφερε ότι οι απειλές και το «κούνημα του δακτύλου» για τον αριθμό των κρουσμάτων δεν πρόκειται να αποδώσει ειδικά στους νέους αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν. Παράλληλα δήλωσε ότι «ήταν λάθος η απόφαση για σταματήσει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γιατί ήταν πρόωρη και προκάλεσε χαλαρότητα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v