ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Θετικά τα αποτελέσματα για το υποψήφιο εμβόλιο της Sanofi

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του υποψήφιου εμβολίου της Sanofi κατά της Covid-19, γεμίζοντας αισιοδοξία τους επιστήμονες.

Θετικά τα αποτελέσματα για το υποψήφιο εμβόλιο της Sanofi

Παρότι έχουμε ήδη αρκετά εμβόλια εγκεκριμένα από τους αρμόδιους οργανισμούς υγείας σε όλο τον κόσμο, πολλές εταιρείες συνεχίζουν τις κλινικές δοκιμές για την παραγωγή νέων εμβολίων κατά της Covid-19. Σήμερα λοιπόν το γαλλικό εργαστήριο Sanofi δημοσίευσε τα θετικά αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής του κύριου υποψήφιου εμβολίου της κατά της Covid-19, το οποίο ανέπτυξε μαζί με τη βρετανική GlaxoSmithKline (GSK).

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη είδηση καθώς Sanofi και GSK αναγκάσθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο να ξαναρχίσουν τη δοκιμή τους και να καθυστερήσουν την κυκλοφορία του εμβολίου, επειδή είχε δείξει χαμηλή ανοσολογική απόκριση σε μεγαλύτερους ενηλίκους ως αποτέλεσμα ασθενούς σχηματισμού αντιγόνων.

Το εργαστήριο προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση η οποία υπογραμμίζει ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής φάσης 2 στον άνθρωπο δείχνουν πως η χορήγηση αυτού του εμβολίου «προκάλεσε την παραγωγή αυξημένων συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών αντισωμάτων στους ενηλίκους όλων των ηλικιών σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά που παρατηρήθηκαν σε πρόσωπα που είχαν αναρρώσει από μόλυνση».

Παράλληλα η Sanofi επισημαίνει ότι μια μελέτη φάσης 3, η τελευταία στον άνθρωπο πριν από ενδεχόμενη έγκριση αυτού του εμβολίου που βασίζεται σε ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη, αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα, μαζί με την παραγωγή.

Μέχρι στιγμής τα ενδιάμεσα αποτελέσματα είναι παραπάνω από αισιόδοξα μιας και δείχνουν παραγωγή αντισωμάτων στο 95% έως 100% των περιπτώσεων μετά τη χορήγηση μιας δεύτερης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (18 έως 95 ετών) και για όλες τις δόσεις που μελετήθηκαν.

Συγχρόνως οι δοκιμές έδειξαν ότι μία μόνο δόση του εμβολίου προκάλεσε την παραγωγή αυξημένων συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε όσους από τους συμμετέχοντες είχαν ήδη μολυνθεί από Covid-19 «κάτι που υπογραμμίζει το ενδιαφέρον που έχει η ανάπτυξή του για τον αναμνηστικό εμβολιασμό», όπως καταλήγει η ανακοίνωση της Sanofi.

Το υποψήφιο εμβόλιο των Sanofi και GSK χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα εμβόλια της Sanofi κατά της εποχικής γρίπης. Θα συνδυασθεί με ένα βοηθητικό φάρμακο, μια ουσία που δρα ως ενισχυτής του εμβολίου, η οποία παράγεται από την GSK.

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v