Ξεκινά σε νοσοκομεία της Αθήνας η δοκιμή του ισραηλινού φαρμάκου

Ξεκινά η κλινική μελέτη ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τις ελπίδες όλων να τη συνοδεύουν.
Ξεκινά σε νοσοκομεία της Αθήνας η δοκιμή του ισραηλινού φαρμάκου
Πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει στα νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία κλινική μελέτη ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της Covid- 19. Για αυτόν τον λόγο βρίσκεται στην Ελλάδα ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Nadir Arber.

Ο κ. Arber αναμένεται άμεσα να συναντήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με σκοπό να ρυθμίσει όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη.

Σήμερα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», βρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ώστε να υποδεχθούν τον κ. Αrber.

O κ. Κοντοζαμάνης επεφύλαξε θερμό καλωσόρισμα στον καθηγητή Nadir Arber στη χώρα θεωρώντας ότι χάρη στην επιστημονική του έρευνα μπήκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως ανέφερε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά». Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν κατά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών, όπως ο Nadir Arber, έχει δηλώσει σχετικά, ενώ είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών που συμμετείχαν στις δοκιμές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v