Ελεύθερες από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Με sms 6 πηγαίνεις πλέον όπου θες εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητας. Σε λίγες μέρες απελευθερώνονται και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.
Ελεύθερες από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις
Από σήμερα Πέμπτη 29 Απριλίου μπορείς, όπου και αν μένεις στην Αττική, να κάνεις σαν άνθρωπος μια βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ή να πας στην Ακρόπολη. Ή να επιχειρήσεις τις πρώτες σου βουτιές σε όποια παραλία αγαπάς. Ή να σκαρφαλώσεις για να δεις το ηλιοβασίλεμα στην κορυφή του λόφου του Φιλοπάππου.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις, που ως τώρα επιτρέπονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα, απελευθερώθηκαν πλήρως για όλες τις μέρες της εβδομάδας, παρ’ όλο που το sms παραμένει στις ζωές μας για κάθε μετακίνηση και για δύο ακόμα εβδομάδες, μέχρι τις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός και θα τα ξεχάσουμε όλα.

Στα υπόλοιπα μέτρα που ισχύουν αυτές τις μέρες, περιλαμβάνεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 το βράδυ μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, και από τις 23.00 το βράδυ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, που θα ανοίξει πανηγυρικά η εστίαση. Στην οποία εστίαση πηγαίνουμε με μήνυμα 6 στο 13033, θυμίζουμε.

Την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονται έως 9 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και έως 12 σε εξωτερικούς, και μέχρι δύο οικογένειες.

Στις εκκλησίες όλες τις μέρες του Πάσχα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το ποιοι κλάδοι της εστίασης θα ανοίξουν και ποιοι όχι την Δευτέρα 3 Μαΐου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v