Τσιόδρας: «Οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να συναντιούνται χωρίς μάσκες»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε σχετική ημερίδα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εμβολιασμένοι να συναντιούνται χωρίς μάσκες.
Τσιόδρας: «Οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να συναντιούνται χωρίς μάσκες»

Πριν λίγες μέρες μάθαμε με μεγάλη χαρά ότι στο Ισραήλ αποχαιρέτισαν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους χάρη στον γρήγορο εμβολιασμό των πολιτών της χώρας.

Την ίδια ώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε σε σχετική ημερίδα κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι (με τις απαιτούμενες δόσεις κάθε εμβολίου) να μπορούν να συναντηθούν χωρίς να φορούν μάσκα, μιας και διατρέχουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.

«Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, όταν συναντούν άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα μέτρα φυσικής απόστασης καθώς και τη χρήση μάσκας προσώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά προαναγγέλλοντας ότι το ζήτημα θα τεθεί υπό συζήτηση και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων πολύ σύντομα.

Παράλληλα φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι και στη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία φτάνει στο 97% έναντι της συμπτωματικής νόσου, νοσηλειών και θανάτου.

«Το βρετανικό στέλεχος κυριαρχεί στην Ελλάδα και τα εμβόλια δουλεύουν» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας.

Από την άλλη ο καθηγητής, Νίκος Σύψας σημείωσε ότι με βάση τη δική του εκτίμηση θα χρειαστούμε έναν ακόμη χρόνο για να ξεπεράσουμε πλήρως τον κορωνοϊό, εκτιμώντας ότι θα οδηγηθούμε στην «καταστροφή» του, τον Αύγουστο του 2022.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v