Στο Ισραήλ αποχαιρετούν τις μάσκες

Οι πολίτες τις χώρας δεν θα φορούν πια μάσκες, τουλάχιστον σε εξωτερικούς χώρους, αφού οι μαζικοί εμβολιασμοί πηγαίνουν καλά.
Στο Ισραήλ αποχαιρετούν τις μάσκες
Από την περασμένη Κυριακή οι ισραηλινοί έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Πέρα από το γεγονός ότι το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα πάει τρένο, οι κάτοικοι της χώρας ξεφορτώθηκαν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για την επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα.

Θυμίζουμε πως σχεδόν το 81% των πολιτών ή κατοίκων της χώρας άνω των 16 ετών έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ενώ οι μολύνσεις και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί δραματικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η είσοδος στην χώρα ξένων παραμένει περιορισμένη και όσοι Ισραηλινοί δεν είναι εμβολιασμένοι και επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

«Ηγούμαστε της διεθνούς κοινότητας αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά την έξοδο από την πανδημία. Αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να επιστρέψει», είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αναπνέοντας ελεύθερα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Israel Hayom, ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να κρύψουν την ανακούφισή τους.

 «Νιώθω περίεργα χωρίς μάσκα για πρώτη φορά μετά τόσο καιρό. Αλλά είναι πολύ ωραία περίεργα», λέει ένας 19χρονος, ενώ λιάζεται σε ένα πάρκο. «Αν χρειάζεται να την φοράω σε εσωτερικούς χώρους για να απαλλαγούμε από αυτό, θα κάνω ό,τι μπορώ», προσθέτει.

Άντε και στα δικά μας οι μασκωμένες!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v