Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Δεν είναι δυνατή η εξάλειψη του κορωνοϊού

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ δήλωσε ότι δεν θα εξαλειφθεί ο κορωνοϊός επομένως η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει να ζει μαζί του.
Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Δεν είναι δυνατή η εξάλειψη του κορωνοϊού
Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί σε ολόκληρο τον κόσμο τόσο μεγαλώνει η ελπίδα μας να επανέλθουν οι ζωές σε φυσιολογικούς ρυθμούς κι ο κορωνοϊός να γίνει μια μακρινή ανάμνηση. Και κάπου εδώ έρχεται ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ να μας κάνει την καρδιά περιβόλι με πρόσφατες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι δυνατή η εξάλειψη του κορωνοϊού κι όλοι μας θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν.

«Ένας ιός ο οποίος μπορεί να μολύνει μεγάλο αριθμό ειδών ζώων δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Δεν είναι δυνατή, επομένως, η εξάλειψη τoυ κορωνοϊού και η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση μαζί του», ανέφερε συγκεκριμένα ο Βίλερ.

«Γενικώς, η κτηνοτροφία και το εμπόριο ζώων πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση ασθενειών. Ιδίως το παράνομο εμπόριο ζώων είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα», δήλωσε επίσης.

Παράλληλα προειδοποίησε και για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, εφιστώντας σε όλους μας την προσοχή, σκιαγραφώντας ένα κάπως ζοφερό μέλλον: «Παθήσεις όπως το θερμικό στρες, τα προβλήματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ο καρκίνος του δέρματος αυξάνονται ήδη, αλλά και ασθένειες που μεταδίδονται από τα έντομα, όπως είναι για παράδειγμα τα κουνούπια και τα τσιμπούρια θα γίνουν επίσης πιο συχνές ως αποτέλεσμα των αλλαγών στους βιοτόπους και της μικρότερης βιοποικιλότητας. Αναμένω επίσης προβλήματα εάν η κλιματική αλλαγή καταστήσει δυσκολότερη την παροχή πόσιμου νερού. Επίσης και η μειωμένη ποιότητα του νερού στα κολυμβητήρια οδηγεί σε γαστρεντερικά προβλήματα».

Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστεί ο κ. Βίλερ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v