Επιτάφιος γύρω από τους ναούς και Ανάσταση στις 21.00

Ποια είναι μέχρι στιγμής τα δεδομένα για το Πάσχα και τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο.
Επιτάφιος γύρω από τους ναούς και Ανάσταση στις 21.00
Μάλλον η μαγειρίτσα θα σερβιριστεί… νωρίτερα φέτος μιας και το σχέδιο θέλει τις εκκλησίες ανοιχτές και την Ανάσταση να γίνεται νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, πιθανότητα στις 9 το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, δύσκολα θα ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις μέρες εκείνες, με την Κυβέρνηση να προσανατολίζεται προς τη δύσκολη αλλά αναγκαία -όπως τη χαρακτηρίζουν- αυτή απόφαση.

Το απαγορευτικό ουσιαστικά προανήγγειλε και ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ανοιχτές, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με έμφαση στους εξωτερικούς χώρους. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τους Ιερούς Ναούς, ενώ η Ανάσταση πιθανόν να γίνει πριν από τα μεσάνυχτα και έξω από τους Ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει και φόβος στους κατοίκους της επαρχίας, αλλά και των νησιών. «Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν είναι και μια εκδήλωσις ότι οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών την "επιδρομή" προς τα εκεί, μήπως έχουμε "διασπορά" του ιού. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», είπε κλείνοντας την ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις Τύπου από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, η Εκκλησία θα μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αποφάσισε την χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v