Η αμέσως επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Όπως δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης θα δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού στους εργαζόμενους του τουρισμού, μετά τις ευάλωτες ομάδες.
Η αμέσως επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό
Χθες ξεκίνησαν να έρχονται πιλοτικά στη χώρα μας οι πρώτοι τουρίστες χωρίς καραντίνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι άλλες πέντε χώρες τη στιγμή που οι υπερτοπικές μετακινήσεις στη χώρα συνεχίζουν να απαγορεύονται.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Χάρης Θεοχάρης μίλησε σήμερα για το σχέδιο λειτουργίας του τουρισμού σε όλη τη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί άμεση προτεραιότητα εμβολιασμού στους εργαζόμενους στα τουριστικά επαγγέλματα, μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ατόμων υψηλού κινδύνου. Δεν μπόρεσε να δώσει ακριβή ημερομηνία γιατί ο χρόνος έναρξης θα εξαρτηθεί από τη ροή εισαγωγής εμβολίων στη χώρα.

«Ο εμβολιασμός των εργαζόμενων του τουρισμού είναι αποφασισμένος. Θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων. Ο προγραμματισμός της ομάδας που σχεδιάζει τα εμβόλια μας το έχει λάβει υπόψη. Από την πρώτη ημέρα της ολοκλήρωσης των πιο ευάλωτων θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προβλέψει συχνότατα τεστ σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά ο εμβολιασμός θα είναι μια διαδικασία 3 εβδομάδων», ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής.

Εκτός αυτού ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε ότι κεντρικό μήνυμα για την προώθηση του τουρισμού είναι πως «όλη η χώρα είναι ασφαλής», αποχαιρετώντας το περσινό Greek State of Mind ενώ επέστησε την προσοχή στους δημάρχους των νησιών κυρίως να αποφύγουν «covid free και non covid free» χαρακτηρισμούς, καθώς όπως είπε δεν είναι μία μακροπρόθεσμη τουριστική στρατηγική.

Κλείνοντας ανέφερε ότι το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού υπάρχει κι όλα θα είναι έτοιμα στις 14 Μαΐου, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο τις αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ για πλήρη έλλειψη σχεδίου ανοίγματος των τουριστικών δραστηριοτήτων της χώρας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v