«Ανοίγουν» τα ραντεβού για τρεις νέες ομάδες εμβολιασμών

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα κι οι ηλικιακές ομάδες 55-59 και 50-54.
«Ανοίγουν» τα ραντεβού για τρεις νέες ομάδες εμβολιασμών
Οι εμβολιασμοί στη χώρα συνεχίζονται κι ελπίζουμε να προχωρήσουν με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας στην Ελλάδα κι οι ζωές μας να επιστρέψουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.

Την προσεχή Παρασκευή 16 Απριλίου μάλιστα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός των ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr για να εμβολιαστούν τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου (π.χ. χρόνια καρδιαγγειακή νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, νοσογόνος παχυσαρκία κ.ά.), τα οποία ξεπερνούν τις 800.000.

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τη στιγμή που μάθαμε ότι την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν κι οι πρώτοι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να προγραμματίζουν το εμβολιαστικό τους ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα ηλικίας 55 έως 59 ετών ενώ από το Σάββατο 24 Απριλίου τα άτομα ηλικίας 50 έως 54 ετών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους, εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στις παραδόσεις των εμβολίων, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των νεότερων πολιτών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους κατόπιν σχετικής ερώτησης για τις ακυρώσεις εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra Zeneca διευκρίνισε πως δεν υπήρξαν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με τα στατιστικά της προηγούμενης εβδομάδας (όταν ήταν στο 94% η προσέλευση στα ραντεβού και στο 3% οι ακυρώσεις).

Eίναι σημαντικό ωστόσο να αναφέρουμε ότι, από το περασμένο Σάββατο, τα άτομα 60 έως 64 ετών μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για όλα τα εμβόλια (έως την Παρασκευή το σύστημα ήταν «κλειδωμένο» για αυτή την ομάδα μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v