Έτσι θα γίνει η ανάπλαση του Μικρολίμανου

Το παραλιακό μέτωπο του Πειραιά αλλάζει προς το καλύτερο, με την ανάπλαση του Μικρολίμανου να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.
Έτσι θα γίνει η ανάπλαση του Μικρολίμανου

Οι περατζάδες μας στο Μικρολίμανο σύντομα θα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον, μιας και το μεγάλο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Η ανάπλαση αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της περιοχής.

Εδώ και εβδομάδες έχουν κατεδαφιστεί και οι 28 αυθαίρετες κατασκευές-πέργκολες των καταστημάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, ενώ προχωρά και η υπογειοποίηση των καλωδίων ρευματοδότησης των ακινήτων, η δημιουργία νέων και ταυτόχρονα η αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ομβρίων υδάτων και η αντικατάσταση του αγωγού παροχής ύδρευσης, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι βασικοί άξονες του έργου, το οποίο θα κοστίσει έξι εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνουν την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για πεζούς δίπλα στη θάλασσα, μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου και μετατροπή των οδών Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυάρχου Βότση σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Το έργο επίσης προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις σε έκταση 15.600 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Επιδαύρου και της παρακείμενης περιοχής των προσφυγικών κατοικιών, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, το ξήλωμα των πεζοδρομιών και την εγκατάσταση νέων, καθώς και νέα ασφαλτικά έργα και την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου.

Στα σχέδια του Δήμου Πειραιά, εντάσσεται και η ανάπλαση της περιοχής από την ακτή Δηλαβέρη έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ενιαία ζώνη με χώρους περιπάτου, πρασίνου και ποδηλατοδρόμους.

Δείτε φωτογραφίες από τις μακέτες του έργου:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v