Μικρότερο κίνδυνο διαβήτη έχουν όσοι ξεκινούν να τρώνε πριν τις 8.30 το πρωί

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα όσοι τρώνε το πρωινό τους πριν τις 08:30 κινδυνεύουν λιγότερο να αποκτήσουν διαβήτη.
Μικρότερο κίνδυνο διαβήτη έχουν όσοι ξεκινούν να τρώνε πριν τις 8.30 το πρωί
Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές το πρωινό είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα της μέρας. Όπως δείχνει μάλιστα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους συνηθίζουν να τρώνε πριν τις 08:30 το πρωί, ελαττώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

Η νέα αυτή επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στο διαδικτυακό ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας κατέδειξε ότι εκείνοι που παίρνουν το πρωινό τους πριν τις 08:30 έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές, είχαν ως επικεφαλής τη δρ Μάριαμ Άλι του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, και πριν κάνουν τη σχετική παρουσίαση ανέλυσαν στοιχεία για 10.575 άτομα, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα που έτρωγαν (από το πρωινό έως το βραδινό): λιγότερο από δέκα ώρες, 10 έως 13 και περισσότερες από 13. Παράλληλα δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες ανάλογα με το αν κάποιος ξεκινούσε να τρώει πριν ή μετά τις 08:30 το πρωί.

«Βρήκαμε ότι όσοι αρχίζουν να τρώνε νωρίτερα στη διάρκεια της μέρας, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μικρότερη ινσουλινοαντίσταση, άσχετα με το αν περιορίζουν το εύρος της λήψης τροφής σε λιγότερες από 10 ώρες ή "απλώνουν" το φαγητό τους σε πάνω από 13 ώρες καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά η δρ Άλι.

Διευκρίνισε ακόμη ότι «Η αντίσταση/αντοχή στην ινσουλίνη συμβαίνει όταν το σώμα δεν ανταποκρίνεται εξίσου καλά στην παραγόμενη από το πάγκρεας ορμόνη και η γλυκόζη δυσκολεύεται να εισέλθει στα κύτταρα για να μεταβολισθεί, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v