Τι αλλάζει από σήμερα στο λιανεμπόριο

Παραμένει το SMS στο 13032, αλλάζουν όμως κάποιοι από τους κανόνες γιατί δύο συνεχόμενες εβδομάδες με τους ίδιους είναι βαρετές.
Τι αλλάζει από σήμερα στο λιανεμπόριο
Πρόλαβες να μάθεις τους κανόνες που ισχύον πλέον για το λιανεμπόριο; Συγχαρητήρια, είσαι γρήγορος/η. Σημείωσε τώρα και τους καινούριους, για να μη μένεις ποτέ πίσω στις εξελίξεις.

Κατ’ αρχάς, τα βασικά εξακολουθούν να ισχύουν: Κλείνεις ραντεβού τηλεφωνικά ή online, σου στέλνουν από το κατάστημα email ή SMS με την ημερομηνία και την ώρα, στέλνεις sms με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή σου στο 13032 κι έχεις τρεις ώρες από τη στιγμή που θα λάβεις απάντηση να πας και να γυρίσεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις μία φορά την ημέρα, όχι περισσότερες.

Τώρα, από σήμερα παύει να ισχύει το ανώτατο όριο των 20 ατόμων ανά κατάστημα, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής: Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για καταστήματα μεγαλύτερα των 500 τετραγωνικών, επιτρέπεται επιπλέον ένας πελάτης για κάθε 100 τετραγωνικά πάνω από τα 500. Για να μην μπερδεύεσαι, αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε ένα κατάστημα 600 τετραγωνικών μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 21 πελάτες, σε ένα 700 τ.μ. 22 πελάτες, και πάει λέγοντας.

Σήμερα ανοίγουν επίσης –πάντα με ραντεβού– οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στον Κηφισό και στο κέντρο, αλλά δεν είναι εμπορικά κέντρα (το Ikea για παράδειγμα θα είναι ανοιχτό, το Factory Outlet όμως όχι).

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν σύντομα και τα εμπορικά κέντρα. Το θέμα θα συζητηθεί ξανά στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα ανοίγει, τέλος, και το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, στην πρώτη μόνο με click away, στη δεύτερη και με click inside, ενώ κλειστά παραμένουν όλα τα καταστήματα της Κοζάνης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v