Ανοίγουν σήμερα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα

Δύο mega εμβολιαστικά κέντρα ανοίγουν σήμερα στην Αττική σε Ελληνικό και Περιστέρι, προκειμένου να συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί.
Ανοίγουν σήμερα  δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα
Ευχάριστα νέα προκύπτουν σχετικά με το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά της covid-19  μιας και από σήμερα 1η Απριλίου εντάσσονται δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική, με σκοπό να ενταθούν οι ρυθμοί των εμβολισμών στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ξεκινάει λοιπόν μία νέα φάση στη διενέργεια των εμβολιασμών η οποία αποβλέπει στην ενεργοποίηση σχεδόν του συνόλου των εμβολιαστικών κέντρων που φτάνουν τα 1.042 και στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Το ένα mega κέντρο θα λειτουργήσει στο Στάδιο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό και το άλλο στο Κλειστό του Περιστερίου κι έρχονται να προστεθούν στα άλλα δύο που ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις 15 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική του θα φθάσει έως και τις 96 γραμμές . 

Στους χώρους του νέου εμβολιαστικού κέντρου στο Ελληνικό, στο Κέντρο Ξιφασκίας, έγινε ξενάγηση χθες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η πανδημία συνεχίζεται, κι ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει και της πρόθεσης που εκδηλώνουν οι συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν όσο γίνεται συντομότερα, να τους παράσχουμε αυτήν τη δυνατότητα» δήλωσε η κ.Σακελλαροπούλου.

Ο mega εμβολιαστικός σταθμός στο Περιστέρι βρήκε στέγη στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών.

Σήμερα θα ενεργοποιηθεί τμήμα του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων με εμβολιασμούς από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, ενώ θα υπάρχει κι η δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Το νέο mega εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι «ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας» ενώ υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο «θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας».

«Η επιχείρηση ‘'Ελευθερία'' προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως μία οντότητα, συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν, εκτιμώ, την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v