Δύο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους σε Αττική και Κρήτη

Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα που εντοπίζονται στον γενικό πληθυσμό της χώρας, καθώς τα άλλα 24 είχαν βρεθεί στις πύλες εισόδου.
Δύο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους σε Αττική και Κρήτη
Δύο νέα κρούσματα από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που βρέθηκε πρώτη φορά στην Μεγάλη Βρετανία κι έχει απασχολήσει έντονα την παγκόσμια υγειονομική κοινότητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ένα στην Αττική κι ένα στην Κρήτη. Τα συγκεκριμένα 2 κρούσματα είναι τα πρώτα που σημειώνονται στον γενικό πληθυσμό της χώρας μιας και τα υπόλοιπα 24, είχαν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου.

Οι 2 πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, όπως είναι φυσικό, απομονώθηκαν και βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα, ενώ οι υγειονομικές αρχές ακολουθούν τα σχετικά πρωτόκολλα. Έχει ξεκινήσει λοιπόν η ιχνηλάτηση, ώστε να διαπιστωθεί που κόλλησαν αλλά και να απομονωθούν αντίστοιχα οι επαφές τους, προκειμένου να μην υπάρξει εκτεταμένη διασπορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίσθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε ηλικιωμένη γυναίκα που μετά από την επαφή της με άλλο κρούσμα, πήγε για δειγματοληψία σε δημόσια δομή του Ηρακλείου. Το στέλεχος εντοπίσθηκε ως ύποπτο στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εστάλη για γενετική ανάλυση και επιβεβαίωση στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Αντίστοιχα πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, λένε ότι και το άλλο κρούσμα που εντοπίζεται στην Αθήνα είναι ορφανό, σημαίνοντας συναγερμό στους υγειονομικούς φορείς της χώρας. Παρά τον προβληματισμό για την προέλευση των κρουσμάτων, δεν συνίσταται σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά ενδελεχής ιχνηλάτηση, ώστε να ελεγχθεί σε πρώτη φάση τυχόν διασπορά του νέου μεταλλαγμένου στελέχους στην ελληνική κοινότητα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v