Ήρθαν επιτέλους στην Ελλάδα, τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Νέα δυνατότητα διάγνωσης του Covid 19 προκύπτει από τα rapid test αντιγόνου που μπορείς να κάνεις με δείγμα σάλιου. Μάθε πώς.
Ήρθαν επιτέλους στην Ελλάδα, τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου
Ακόμη ένα όπλο στη μάχη του ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού και της αντιμετώπισης της πανδημίας, ήρθε πλέον στην Ελλάδα. Τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου θα διατίθενται στην ελληνική επικράτεια και μοιάζουν ως ιδανική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί με την εξάπλωση της Covid-19.

Tα νέα τεστ, θα δίνουν τη δυνατότητα διάγνωσης, μονάχα με δείγμα σάλιου, χωρίς να χρειάζεται πλέον η λήψη δειγμάτων από τον φάρυγγα ή τη μύτη, όπως γίνεται μέχρι και σήμερα. Στη φαρέτρα των γιατρών και των νοσηλευτών, μπαίνει πια μια οικονομικότερη λύση, που δίνει άμεσα αποτελέσματα, δίχως να είναι παράλληλα άβολη για τον ασθενή. Με τα rapid test αντιγόνου, η ιατρική κοινότητα ευελπιστεί πως θα καταφέρει να ελέγξει τη διασπορά του κορωνοϊού, εκμεταλλευόμενη πλήρως τα παραπάνω οφέλη τους, ενώ φαντάζουν ιδανική επιλογή και για γρήγορη ανίχνευση του ιού στα παιδιά.

Ο τρόπος που γίνεται το τεστ είναι εξαιρετικά απλός και γρήγορος, με τον εξεταζόμενο να εισάγει σάλιο σε δοκιμαστικό σωλήνα στον οποίο προστίθεται το ειδικό διάλυμα/αντιδραστήριο αναμειγνύοντας το.

Έπειτα λαμβάνονται τρεις σταγόνες από το μίγμα και τοποθετούνται στην ειδική κασετίνα διάγνωσης, η οποία χρειάζεται 15 λεπτά για να δώσει αποτέλεσμα. Το test αντιγόνου έχει πλέον υψηλή αξιοπιστία και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την έγκαιρη διάγνωση, ύποπτων κρουσμάτων αλλά και ασυμπτωματικών.

Ο ερευνητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Στέφεν Κίσλερ ανέφερε ότι αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι εάν ένας ασθενής είναι μεταδοτικός, για να τον απομονώσουμε έγκαιρα και να μειώσουμε την μετάδοση στην κοινότητα και το τεστ αντιγόνων είναι το πιο ισχυρό και γρήγορο εργαλείο για να το αποδείξουμε.

Με τη συχνή χρήση των rapid test αντιγόνου σε όσο μεγαλύτερους πληθυσμούς γίνεται οι ελπίδες μας θεριεύουν, ώστε να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v