Hacks για μία πιο ομαλή περίοδο

Είναι η περίοδος αντίστοιχος πόνος με αυτόν του πονόδοντου; Σίγουρα. Δες πώς θα τον καταπολεμήσεις χωρίς παυσίπονα.
Hacks για μία πιο ομαλή περίοδο
Ο πόνος της περιόδου είναι τόσο εκνευριστικός και εξουθενωτικός όσο ο πονόδοντος. Ωστόσο εσύ δε θέλεις να παίρνεις φάρμακα και δε σε αδικούμε γι’ αυτό. Προτιμάς να καταπολεμήσεις τον πόνο χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου. Υπάρχει τρόπος; Φυσικά.

Εδώ θα βρεις κάποια hacks, τα οποία στο χειρότερο σενάριο, θα κάνουν τον πόνο της περιόδου πιο ανεκτό. 

Κομπρέσα

Ζεστή κομπρέσα, το ξέρεις είναι το παλιό κόλπο το καλό, το αποτελεσματικό. Βάλε καυτό νερό μέσα στην κομπρέσα και πίεσέ τη χαμηλά στην κοιλιά σου. Μην την αφήσεις απλώς εκεί ενώ είσαι ξαπλωμένη, πρέπει να ασκήσεις λίγη πίεση για να ζεσταθεί καλά η περιοχή.

Ηλεκτρική θερμοφόρα

Υπάρχουν κάτι ηλεκτρικές θερμοφόρες, όπως αυτή εδώ https://mercato.gr/home/1012-beurer-hk-55-easyfix.html?skr_prm=WyJhMWYyMDBmYS0wNjIxLTQ2NDAtYThmNC03NTU0YTJiZjBiMGEiLDE2MDU2MDQ5OTk0MTEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 που μπορούν να κάνουν θαύματα στην περίοδό σου. Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να θερμάνεις μόνο την κοιλιά σου, αλλά και τη μέση σου. Χωρίς τη μέση κάνεις μισές δουλειές.

Σίδερο σιδερώματος

Πριν φρικάρεις, βάστα λίγο. Αν δεν έχεις κομπρέσα ή ηλεκτρική θερμοφόρα, πάρε μία πετσέτα, δίπλωσέ τη, τοποθέτησέ τη στην κοιλιά σου, πάρε το σίδερο κι άρχισε «να σιδερώνεις» την κοιλιά σου. Προσάρμοσε τη θερμοκρασία του σίδερου, ανάλογα με το πόσο αντέχεις -αν το βάλεις στην ένδειξη για τα μεταξωτά, πιθανόν να μην νιώσεις και πολλή ζεστασιά.

Τώρα θα τα πούμε λίγο πιο επιστημονικά, οπότε δώσε βάση.

Μαγνήσιο

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο μαγνήσιο και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, δηλαδή όλες τις σωματικές και συναισθηματικές διαταραχές που βιώνει μία γυναίκα λίγο πριν την εμμηνορρυσία, όπως ευερεθιστότητα, νευρική ένταση, άγχος, κοιλιακό πρήξιμο και κατακράτηση υγρών. Σε πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα, εντοπίστηκαν μειωμένα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό τους, πιθανότατα λόγω των ορμονικών διακυμάνσεων που σχετίζονται με αυτήν την φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Το μαγνήσιο συμμετέχει στη λειτουργία των νευρικών κυττάρων, ενώ παίζει ρόλο και στην ισορροπία της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, που ευθύνονται για τις μεταπτώσεις της διάθεσης. Γι’ αυτούς τους λόγους, ένα συμπλήρωμα μπορεί να αποδειχτεί ευεργετικό για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, αλλά και για τους κοιλιακούς πόνους που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας, λόγω της μεγάλης παραγωγής προσταγλανδινών και την ικανότητα του μαγνησίου να συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών.

Λυγαριά

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λυγαριά ανακουφίζει από τα συμπτώματα του PMS χωρίς παρενέργειες και είναι ένα καλά ανεκτό βότανο, λόγω των φυτοοιστρογόνων που περιέχει. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5308513/

Πιο συγκεκριμένα, η λυγαριά συμβάλλει στη μείωση της ευαισθησίας, της διόγκωσης και του πόνου στο στήθος (προεμμηνορροϊκή μαστοδυνία), μειώνοντας τα επίπεδα της προλακτίνης, ενώ παράλληλα συμβάλλει και σε άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με την περίοδο, όπως είναι οι διαταραχές στη διάθεση, η ευερεθιστότητα, η νευρικότητα, το κοιλιακό πρήξιμο, η ακμή κ.α.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v