Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη τη χώρα.
Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι
Ο μεγάλος αριθμός ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες από το υπουργείο Υγείας, οδήγησε στην ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα: μια 38χρονη που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, το παιδί της και μια γυναίκα που ζει στην Αθήνα.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

«Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Iatronet, με στόχο την αποφυγή διασποράς του ιού, οι υγειονομικές υπηρεσίες πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών - με βάση ειδικό αλγόριθμο - της 38χρονης από το ταξίδι της  προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων  μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Στο μεταξύ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη, για προληπτικούς λόγους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v