ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο

Είναι πολύ εύκολο να μην σκεφτούμε ότι κάνουμε τα παρακάτω πράγματα λάθος, αλλά πρέπει να τα σταματήσουμε, για χάρη της υγείας μας.

Φροντίζουμε να το έχουμε καθαρό και τακτοποιημένο. Να μην αφήνουμε τις βρεγμένες πετσέτες στο πάτωμα, να μαζεύουν μούχλα. Φροντίζουμε να καθαρίζουμε την λεκάνη της τουαλέτας τακτικά. Κι όμως, υπάρχουν μερικά λάθη που εξακολουθούμε να κάνουμε στο μπάνιο μας. Και ήρθε η ώρα να τα διορθώσουμε.

Κλείνουμε την οδοντόβουρτσά μας
Το κλασικό πλαστικό καπάκι κάνει μάλλον περισσότερο κακό παρά καλό στην οδοντόβουρτσά μας. Μπορεί να φαίνεται ότι την προστατεύει από σκόνη και μικροοργανισμούς, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί έναν κλειστό και υγρό χώρο, που είναι κατάλληλος για την γρήγορη αναπαραγωγή των μικροβίων. Η καλύτερη λύση είναι να αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας να στεγνώνει μόνη της, χωρίς το προστατευτικό.

Προσοχή πού αφήνουμε την οδοντόβουρτσα
Αν αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας κοντά στην λεκάνη της τουαλέτας, τότε υπάρχει κίνδυνος. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος να ψεκαστούν μικροοργανισμοί από την λεκάνη κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι, και να κολλήσουν πάνω στην βούρτσα. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες. Αλλά έχουμε να προσθέσουμε…

…Προσοχή στο καζανάκι
Φροντίστε να το τραβάτε με το καπάκι της λεκάνης κλειστό, ώστε να μην συμβαίνει αυτός ο ψεκασμός που αναφέραμε πιο πάνω.

Χρησιμοποιούμε την ίδια πετσέτα πολλές φορές
Ξανά, το ίδιο πρόβλημα με τα βακτήρια που οργιάζουν στις υγρές επιφάνειες—και πόσο μάλλον στην χνουδωτή επιφάνεια μιας πετσέτας. Όλα αυτά τα βακτήρια που συσσωρεύονται σε μία πετσέτα μπάνιου μπορεί να εισχωρήσουν στον οργανισμό μας μέσω οπών του σώματος κατά το σκούπισμα, ή κάποιας πληγής. Φροντίστε να αλλάζετε πετσέτα τουλάχιστον μία – δύο είναι ιδανικά – φορά την εβδομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και με το σφουγγάρι που κάνουμε μπάνιο—πρέπει να το αλλάζουμε τουλάχιστον κάθε δύο μήνες.

Δεν προσέχουμε την κουρτίνα του μπάνιου
Εκτός του ότι μια πολύ μακριά κουρτίνα είναι αρκετά αντιαισθητική, καθώς δεν χωράει εύκολα και πιάνει επιπλέον χώρο, όλη η περιττή κουρτίνα που μαζεύεται στον πάτο της μπανιέρας είναι το ιδανικό μέρος για να αναπτυχθεί μούχλα. Συνεπώς, αν η κουρτίνα σας είναι πολύ μακριά, κόψτε την μέχρι εκεί που να μην δημιουργεί πρόβλημα.

Καθόμαστε πολλή ώρα στην τουαλέτα
Αφήστε το κινητό έξω. Το να καθόμαστε πολλή ώρα στην τουαλέτα, σκρολάροντας ανενόχλητοι στο Facebook μπορεί να μας προκαλέσει αιμορροΐδες, επειδή η θέση αυτή ασκεί μεγάλη πίεση στις φλέβες της περιοχής.

Σκουπιζόμαστε υπερβολικά
Ναι, είναι κι αυτό ένα πρόβλημα. Η υπερβολική (δηλαδή πάνω από δύο σκουπίσματα) χρήση του χαρτιού υγείας μπορεί να ερεθίσει την περιοχή και να προκαλέσει φαγούρα και φλεγμονή. Προτιμήστε υγρά μαντηλάκια, που είναι πιο φιλικά προς την ευαίσθητη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v