ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι φυσικό φάρμακο κατά της κατάθλιψης

Μόλις 35 λεπτά φυσικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 

Αυτό είναι φυσικό φάρμακο κατά της κατάθλιψης


Η άσκηση ως φάρμακο αποκτά ολοένα και περισσότερη αναγνωρισιμότητα στους επιστημονικούς κύκλους. Ολοένα και περισσότερες μελέτες τα τελευταία χρόνια τη συνδέουν με μια σειρά οφέλη για την σωματική, αλλά και ψυχική υγεία.

Μια νέα μελέτη, που διεξήχθη από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Depression and Anxiety», έδειξε πως ακόμα και μερικές ώρες σωματικής άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης ακόμα και αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για τη συγκεκριμένη διαταραχή.

Στην έρευνα οι μελετητές αναφέρουν πως μόνο με 35 λεπτά άσκησης την ημέρα, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μείωση της πιθανότητας εμφάνισης κατάθλιψης κατά 17% για τα επόμενα δύο χρόνια. Η μείωση αυτή αφορούσε και όσους είχαν γενετική προδιάθεση να εμφανίσουν τη διαταραχή.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ότι σε ό,τι αφορά την κατάθλιψη η ύπαρξη προδιαθεσικών γονιδίων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εμφανίσουμε τη διαταραχή και η σωματική άσκηση μπορεί να εξουδετερώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μελλοντικών επεισοδίων», δήλωσε η Karmel Choi του Harvard T.H. Chan School of Public Health και επικεφαλής της μελέτης.

Οι ερευνητές βρήκαν πως τόσο η άσκηση υψηλής έντασης όπως η αερόβια, ο χορός και τα αερόβια μηχανήματα, όσο και εκείνη χαμηλής έντασης όπως η γιόγκα και οι διατάσεις, συνδέονται με χαμηλή πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης.

Πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ είναι μια δύναμη της φύσης, ενώ η λογική δεν είναι."

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1687 - Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούσαν την Ακρόπολη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2