ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι φυσικό φάρμακο κατά της κατάθλιψης

Μόλις 35 λεπτά φυσικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 

Αυτό είναι φυσικό φάρμακο κατά της κατάθλιψης


Η άσκηση ως φάρμακο αποκτά ολοένα και περισσότερη αναγνωρισιμότητα στους επιστημονικούς κύκλους. Ολοένα και περισσότερες μελέτες τα τελευταία χρόνια τη συνδέουν με μια σειρά οφέλη για την σωματική, αλλά και ψυχική υγεία.

Μια νέα μελέτη, που διεξήχθη από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Depression and Anxiety», έδειξε πως ακόμα και μερικές ώρες σωματικής άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης ακόμα και αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για τη συγκεκριμένη διαταραχή.

Στην έρευνα οι μελετητές αναφέρουν πως μόνο με 35 λεπτά άσκησης την ημέρα, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μείωση της πιθανότητας εμφάνισης κατάθλιψης κατά 17% για τα επόμενα δύο χρόνια. Η μείωση αυτή αφορούσε και όσους είχαν γενετική προδιάθεση να εμφανίσουν τη διαταραχή.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ότι σε ό,τι αφορά την κατάθλιψη η ύπαρξη προδιαθεσικών γονιδίων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εμφανίσουμε τη διαταραχή και η σωματική άσκηση μπορεί να εξουδετερώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μελλοντικών επεισοδίων», δήλωσε η Karmel Choi του Harvard T.H. Chan School of Public Health και επικεφαλής της μελέτης.

Οι ερευνητές βρήκαν πως τόσο η άσκηση υψηλής έντασης όπως η αερόβια, ο χορός και τα αερόβια μηχανήματα, όσο και εκείνη χαμηλής έντασης όπως η γιόγκα και οι διατάσεις, συνδέονται με χαμηλή πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης.

Πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η δύναμή σου είναι απλώς κάτι τυχαίο που οφείλεται στην αδυναμία των άλλων."

Joseph Conrad, 1857-1924, Βρετανοπολωνός συγγραφέας

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2