Κάψε θερμίδες στην παραλία

Καλή η ηλιοθεραπεία, όμως αν θέλετε πέρα από το να σας κάψει ο ήλιος να κάψετε και μερικές θερμίδες, δείτε τι επιλογές έχετε.
Κάψε θερμίδες στην παραλία

Παραλία, μοχίτο, ξαπλώστρα, ομπρέλα, άραγμα. Και οι προπονήσεις σας; Έμειναν πίσω μαζί με το γυμναστήριο που αφήσατε μόνο κι έρημο στην πόλη.

Νιώθετε τύψεις; Θέλετε να δώσετε ένα ελάχιστο ερέθισμα στο σώμα σας και να μην αφεθείτε εντελώς; Η παραλία εκτός από μοχίτο και καφέ προσφέρει καλές εναλλακτικές για φυσική δραστηριότητα.

Όπως οι παρακάτω.

SUP

Standup paddle-boarding είναι το πλήρες όνομά του και σίγουρα θα έχετε δει κάποιον στη θάλασσα να τραβά κουπί όρθιος σε μια σανίδα. Πέρα από διασκεδαστικό και – κάτι σαν – surf, το SUP βοηθά στην βελτιώση της ισορροπίας, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και στην αντοχή πάνω κορμού. Πριν πάρετε κουπί, καλό θα ήταν να κάνετε ένα μάθημα εισαγωγής για να μάθετε τα βασικά.

Σπριντ στην άμμο

Αν το τρέξιμο σε ανηφόρα σας φαίνεται δύσκολο, τότε τα σπριντ σε αμμόλοφους (ή απλά στην άμμο) θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε. Το τρέξιμο στην άμμο γυμνάζει τα πόδια με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι σε ταρτάν, καίει μπόλικες θερμίδες και αυξάνει την αντοχή.

Κυκλική προπόνηση

Δε χρειάζεστε εξοπλισμό για μια σούπερ προπόνηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το σώμα σας και λίγο χώρο. Και στην παραλία θα βρείτε πολύ. Σχεδιάστε έναν μεγάλο κύκλο, τοποθετήστε 10 πέτρες στις άκρες του σε ίσες αποστάσεις και «ονομάστε» κάθε πέτρα με μια άσκηση που δε χρειάζεται εξοπλισμό – καθίσματα, προβολές, πουσαπς, άλματα, jumping jacks, burpees, σανίδες, κοιλιακούς, βυθίσεις κ.ο.κ. Αφού κάνετε ζέσταμα ξεκινήστε τον κύκλο κάνοντας 20 επαναλήψεις ή 45’’ για κάθε άσκηση ανάλογα την φυσική σας κατάσταση και ύστερα προχωρώντας στην αμέσως επόμενη. Κάντε 2-4 κύκλους.

Surf

Στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, ούτε να έχουμε τα κύματα της Χαβάης όμως σε κάποια νησιά/περιοχές (π.χ. Ικαρία, Βουλιαγμένη και αλλού) τα κύματα είναι ΟΚ για να κάνετε την αρχή και να… λαχανιάσετε. Η ετοιμασία για να «πάρετε» το κύμα απαιτεί μπόλικο κουπί με τα χέρια, ισορροπία και σταθεροποίηση κορμού. Εξίσου απαιτητική είναι και διατήρηση της όρθιας θέσης πάνω στη σανίδα.

Κανώ/καγιάκ

Αν σας αρέσει να είστε… πάνω από το νερό αντί για μέσα, τότε το κανώ/καγιάκ είναι ένας σούπερ τρόπος για να διασκεδάσετε και να γυμναστείτε στην θάλασσα. Και τα δύο εστιάζουν στην εκγύμναση των κοιλιακών και του πάνω κορμού, ενώ ανάλογα την ένταση με την οποία «τραβάτε» κουπί αυξάνονται και οι καύσεις. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε δικό σας κανώ/καγιάκ. Θα βρείτε να νοικιάσετε σε κάθε οργανωμένη παραλία.

Beach Volley

Υπάρχει λόγος που οι αθλητές/τριες του εν λόγω σπορ έχουν κορμάρες. Το beach volley γυμνάζει… τα πάντα: έχει άλματα, σπριντ, βουτιές, «καρφιά», καθίσματα και στροφές κορμού. Βρείτε γήπεδο- πολλές παραλίες έχουν, μπάλα και άτομα για παιχνίδι και η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε.

Beach soccer

Έτερο διασκεδαστικό – αν και αμιγώς «αντρικό» - παραλιακό σπορ, το οποίο εγγυάται καύσεις και αυξημένη δυσκολία κινήσεων, λόγω σπριντ και τρεξίματος στην άμμο (βλ. παραπάνω). Αν θεωρείτε ότι δεν το’χετε πάντως με γυμνά πόδια, καλύτερα να φορέσετε παπούτσια προς αποφυγή τραυματισμών.

Κολύμπι

Τι πιο απλό, τι πιο αποδοτικό, τι πιο ευχάριστο από τις απλωτές στην θάλασσα. Η αντίσταση του νερού, με ή χωρίς βατραχοπέδιλα, και ο αερόβιος χαρακτήρα του εγγυώνται ολοκληρωμένη εκγύμναση για κάθε μυϊκή ομάδα και βελτίωση της αντοχής.

Ρακέτες

Σπάνε νεύρα, αλλά αν βρείτε χώρο μακριά από λουόμενους θα διασκεδάσετε και θα γυμνάσετε χέρια, πόδια και κορμό. Όσο πιο «καρφωτές» οι μπαλιές, τόσο ανεβάζετε την ένταση και των αριθμό των θερμίδων που καίτε.

Ν. Γ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v