Γυμναστείτε χωρίς εξοπλισμό σε 10 λεπτά!

Δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο, ούτε εξοπλισμό στο σπίτι; Κανένα πρόβλημα. Δείτε πώς θα γυμναστείτε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Γυμναστείτε χωρίς εξοπλισμό σε 10 λεπτά!

Ο χρόνος για γυμναστική είναι αρκετές φορές δυσεύρετος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τονώσουμε τον μεταβολισμό μας και να κάψουμε κάποιες θερμίδες στο σπίτι, με μηδαμινό εξοπλισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι παρακάτω προπονήσεις δε χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά του χρόνου σας και επίσης κανέναν εξοπλισμό. Φροντίστε μόνο πριν τις ξεκινήσετε αφ’ ενός να ρωτήσετε τον γιατρό σας σε περίπτωση που πάσχετε από κάποιο πρόβλημα που σας απαγορεύει να γυμνάζεστε σε υψηλή ένταση, αφ’ ετέρου να κάνετε ένα καλό ζέσταμα για όλο το σώμα. 

Προπόνηση 1

Κάνετε κάθε άσκηση για 30’’ και ξεκουράζεστε για 10’’ αν χρειάζεται. Προχωράτε στην επόμενη μέχρι να τις κάνετε όλες. Ξεκουράζεστε 1-2 λεπτά και επαναλαμβάνετε τον κύκλο έως τρεις φορές.

Jumping JacksWall SitPushupsΡοκανισματαStep up σε καρέκλαΚαθίσματαΒυθίσειςΣανίδαΕπιτόπιο τρέξιμο με ψηλά γόναταΠροβολές εναλλάξΠουσαπς με στροφήΠλάγια σανίδα

Προπόνηση 2

Γυμνάστε όλο το σώμα και… χαλαρώστε με ένα 10λεπτο Yoga Flow. Δείτε το βίντεο.



Προπόνηση 3

Νιώστε το «κάψιμο» και τους παλμούς σας να ανεβαίνουν καίγοντας θερμίδες. Δείτε το βίντεο.



Προπόνηση 4

Χρησιμοποιήστε την μέθοδο της πυραμίδας για να τονώσετε όλους τους μύες του σώματος και τον μεταβολισμό σας. Κάνετε τρεις ασκήσεις – Burpees, Squats, Pushups – σε κάθε γύρο, ξεκινώντας από δύο επαναλήψεις και φτάνοντας στις δέκα και μετά ξαναμειώνοντας μέχρι να φτάσετε ξανά στις 2. Στο τέλος της προπόνησης θα έχετε κάνει 50 burpees – 50 squats – 50 pushups.  Ο πρώτος γύρος περιλαμβάνει 2 επαναλήψεις για κάθε άσκηση. Μόλις τον τελειώσετε, κάνετε 4 επαναλήψεις για κάθε άσκηση, μετά 6, μετά 8, μετά 10 και μετά «πέφτετε» στις 8, στις 6, κ.ο.κ. Μεταξύ των κύκλων μπορείτε να κάνετε λίγο ή καθόλου διάλειμμ,α ανάλογα τις αντοχές σας.

Προπόνηση 5

Τονώστε τους κοιλιακούς σας και παράλληλα κάψτε θερμίδες με αερόβιες κινήσεις. Δείτε το βίντεο.



 

N. Γ.  

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v